Intel Purley Platform tanúsítványt kaptak a Kingston Server Premier DDR4 memóriái

Kütyü Magazin, 2017. július 26. 15:48

A Kingston 8 GB-os, 16 GB-os és 32 GB-os Server Premier DDR4-2666 regisztrált DIMM-moduljai megszerezték az Intel Xeon (korábban „Skylake-SP”) skálázható processzorcsaládot is tartalmazó Intel Purley Platformra való tanúsítást. 

Az új Purley Platform része lett az Intel Xeon skálázható processzorcsalád. A tanúsítással egyidejűleg a Kingston az új Server Premier termékcsalád gyártását is megkezdte, amellyel a legújabb, 2017-ben debütáló kiszolgálóarchitektúrákat célozza meg. A Kingston új Server Premier palettájának alapjául a vállalat korábbi termékeit is jellemző, kategóriavezető minőségű kiszolgálómemóriák szolgálnak. A termékcsalád elsősorban a rendszerépítők, a kis- és középvállalkozások és az adatközpontok számára kínál teljesen zárt rendszerinfrastruktúra-megoldást, amely egyenletes minőséget biztosít.

A Kingston Purley-tanúsítással rendelkező Server Premier moduljait kifejezetten arra tervezték, hogy a legtöbbet hozzák ki az Intel új hatcsatornás kiszolgáló-mikroarchitektúrájából, és ne gátolják azokat a korábbi platformokra jellemző memóriafrekvencia-korlátozások. 2666 MT/s (a következő generációs DDR4 memóriák teljesítményfrekvenciája) mellett minden DIMM modul 21,3 GB/s maximális sávszélességet biztosít. A többcsatornás teljesítmény érdekében való csoportosítás jelentős teljesítménynövekedést eredményez a mai memóriaintenzív kiszolgálóalkalmazások esetében.

„A Server Premier a Kingston átfogó, adatközpontok számára tervezett vállalati memóriamegoldás-családjának része. A szigorú teszteléseknek alávetett szervermemóriák egyszerűsített kínálatát speciálisan az adatközpontokat és felhőalapú rendszereket üzemeltető ügyfelek, az üzleti felhasználók, a rendszerintegrátorok, valamint a kis- és középvállalkozások igényeinek megfelelően alakították ki. Ennek megfelelően széles körű és többplatformos kompatibilitást, továbbá egyszerűsített cikkszámokkal jelölt memóriákat nyújtunk, ami a tőlünk megszokott megbízható teljesítménnyel és támogatással egészül ki” – mondta Christoph Bader, a Kingston B2B stratégiai marketingért felelős igazgatója.

A Server Premier memóriamodulok jellemzői:

A Kingston kiszolgálói SSD kínálatának részei:

A Server Premier memória és a Kingston vállalati SSD-k teljes körű megoldásokat nyújtanak az adatfeldolgozási teljesítményt igénylő adatközpontokat üzemeltető ügyfelek számára. A két eszköz kombinációja ideális a nagy teljesítményű számítástechnika (high-performance computing, HPC), a mesterséges intelligencia, a virtualizáció, a felhőalapú rendszerek, valamint a Big Data és adatbázis-alkalmazások terén, továbbá a médiában és a szórakoztatóiparban történő felhasználáshoz.