A 14. generációs PowerEdge szerverek a modern adatközpontok alapjai

Kütyü Magazin, 2017. július 18. 15:49

A Dell EMC bejelentette a világ legkeresettebb szerverének új generációját. Az Intel Xeon skálázható processzorokhoz tervezett 14. generációs PowerEdge szerverportfólió díjnyertes kialakítása skálázható, automatizált és biztonságos informatikai platformot alkot a hagyományos és a felhő alapú alkalmazásokhoz.

„A 14. generációs Dell EMC PowerEdge szervereket úgy terveztük, hogy segítséget nyújtsanak ügyfeleink informatikai átalakulásához. A kibertámadásoknak ellenálló infrastruktúránkkal és teljesítménynövelő fejlesztéseinkkel képessé tesszük ügyfeleinket, hogy kiaknázzák az üzleti lehetőségeket” — mondta Ashley Gorakhpurwalla, a Dell EMC szervermegoldásokért felelős részlegének elnöke.

A Dell EMC megbízásából nemrég készített ESG 2017 IT Transformation Maturity Curve —  vagyis az informatikai átalakulás 2017-es érettségi spektrumáról szóló — tanulmány azt mutatta, hogy az ezen a területen legérettebb szervezetek hétszer nagyobb hajlandóságot mutatnak arra, hogy az informatikára mint versenyelőnyre tekintsenek. Ennek érdekében számos informatikai átalakulást célzó kezdeményezés kiemelt célja olyan modern infrastruktúra kialakítása, amely biztonságosan nyújt magasabb szintű teljesítményt, valamint ösztönzi az új üzleti modelleket támogató innovációt.

A skálázható üzleti infrastruktúrával, az intelligens automatizálással és az integrált biztonsági megoldásokkal az új 14. generációs Dell EMC PowerEdge szerverportfólió biztosítja ezeket az előnyöket. A modern adatközpontok alapjait jelentő PowerEdge szerverekkel az ügyfelek dinamikát és lendületet adhatnak a fejlesztéseknek.

Skálázható üzleti infrastruktúra

A Dell EMC PowerEdge szerverek a hagyományos, a virtuális és a felhőalapú terhelésekhez egyaránt optimalizált, fejlett teljesítménynövelő funkciókat kínálnak egy szoftveralapú adatközpontban. Az NVMe-hez (Non-Volatile Memory Express) nagymértékben optimalizált új Dell EMC PowerEdge szerverportfólió segítségével az ügyfelek felgyorsíthatják a szoftveralapú adattárolás és a hiperkonvergens infrastruktúrák bevezetését az alábbi funkciókkal:

Intelligens automatizálás

Az intelligens automatizálás a Dell EMC PowerEdge szervereken lehetővé teszi az informatikai szakemberek számára, hogy a kritikus fontosságú feladatokra összpontosítsanak. Az OpenManage Enterprise a sokoldalú RESTful API-val olyan eszközöket biztosít, amellyel automatikussá tehető a telepítés, a frissítések, a felügyelet és a karbantartás. Az új és még hatékonyabb OpenManage Enterprise felügyeleti konzol a következőket kínálja a felhasználóknak:

Integrált biztonsági megoldások

A Dell EMC úgy véli, hogy az integrált biztonság az informatika szerves részét képezi, épp ezért nem szabad további licencdíjakat felszámolni érte. Ezért a Dell EMC már a PowerEdge szerverek előző két generációjában létrehozott egy tanúsítványkezelő rendszert. A kritikus kibertámadásoknak ellenálló infrastruktúra segítségével az ügyfelek a következő módokon védhetik meg, észlelhetik, állíthatják helyre és cserélhetik le a PowerEdge szervereket:

 

Az Intellel együttműködésben a Dell EMC az Intel Xeon skálázható processzorokkal forradalmasítja a Dell EMC 14. generációs szervereit. A 27 százalékkal több processzormaggal és 50 százalékkal nagyobb memória-sávszélességgel rendelkező, 14. generációs Dell EMC PowerEdge szerverrel az ügyfelek növelhetik a legfontosabb üzleti alkalmazások és terhelések teljesítményét. A Dell EMC legfejlettebb PowerEdge szervereinek családja rack és blade méretben is elérhető. 

 

A PowerEdge szerverek egyben a Dell EMC-megoldások alapjait is jelentik. A vállalat iparágvezető megoldásai és platformjai is kihasználják majd az új generáció megnövelt teljesítményét és biztonsági képességeit. A szerverek beépülnek többek között a tárolórendszerekbe, az adatközponti készülékekbe, HCI-eszközökbe és rack-ekbe, a hibrid felhőalapú platformokba, a ready node-okba, csomagokba és más Dell EMC-megoldásokba is.

Ezek az integrációk mélyrehatóbbak annál, mintha csak egyszerűen szoftvereket futtatnánk a hardveren. A szélesebb vállalati portfólióban szereplő iparágvezető hardverekkel és szoftverekkel a Dell EMC információt nyújt a szoftverfelügyeletnek a hardverről a teljesítmény optimalizálása, valamint a részletes tesztelés és ellenőrzés érdekében.

Az új szerverek alapot biztosítanak majd azoknak a Dell EMC-megoldásoknak, amelyek a PowerEdge korábbi generációját használták —például a VxRail appliance-ek, a VxRack rendszereket, az XC sorozatot, a vSAN Ready Nodes és ScaleIO ReadyNodes csomópontokat, az IsilonSD Edge-et és az ECS (Elastic Cloud Storage) platformot. Az új szerver emellett számos új Dell EMC-megoldásban és platformon is elérhetővé válik, ezek közé tartozik a Data Domain Appliance, a CloudArray, a Ready Bundles, a Ready Systems, a Dell EMC Enterprise Hybrid Cloud, a Dell EMC Native Hybrid Cloud és a Dell EMC Cloud for Microsoft Azure Stack. 

 

Elérhetőség