Nagy kontraszt, élénk színek és egyenletes mozgásmegjelenítés jellemzi az új Ultra HD Blu-ray lejátszókat

Kütyü Magazin, 2017. január 6. 15:59

A Panasonic bejelentette három új Ultra HD Blu-ray lejátszója, a DMP-UB400, az UB310 és az UB300 érkezését. Az Ultra HD Blu-ray a legújabb generációs szabvány, amely egyszerre képes kiváló minőségű 4K képfelbontásra, és ugyanakkor a BT.2020 standardokat is támogatja. Ez a tulajdonság lényegesen szélesebb színskálát és gazdagabb, élénkebb megjelenítést eredményez, valamint biztosítja, hogy a Blu-ray lejátszók használhatók legyenek olyan jövőbeni újítások esetén is, mint például a 8K megtekintés.

Éles és gyönyörű képek

A nagy felbontású 4K képminőségnek köszönhetően az új Panasonic Ultra HD Blu-ray lejátszók minden eddiginél apróbb részletek megjelenítését teszik lehetővé. A sötét és világos területek erős kontrasztja élethű háromdimenziós effektusokat és élénk színeket teremt, és az éles, gyönyörű képek lenyűgöző hatását fokozza az mozgások egyenletes megjelenítése. 

A Panasonic Hollywoodi Laboratóriumának (PHL) Blu-ray kutató-fejlesztő részlege is hathatós segítséget nyújtott a DMP-UB400, UB310 és UB300 lejátszók kifejlesztésében. A PHL szakemberei új processzort fejlesztettek ki és tökéletesítettek, amely minden film és tévéműsor esetében hűen adja vissza az alkotók eredeti elképzeléseit, s ezzel tökéletes szórakozást nyújt a nézőnek.

A további rugalmasság és kényelem biztosítása érdekében a DMP-UB400 kettős HDMI (Twin HDMI) kimenettel rendelkezik. A videó- és audiójelek szétválasztásával a kép és a hang átvitele tisztábbá és pontosabbá vált. A DMP-UB400, UB310 és UB300 ugyanakkor támogatják a nagyfelbontású audióformátumokat is, mint például a WAV, FLAC, ALAC és DSD, valamint a népszerű 4K Video on Demand (VOD) formátumot is.

Mi az Ultra HD Blu-ray?

Az UltraHD Blu-ray a legújabb generációs, 4K technológiát támogató Blu-ray Disc szabvány, amely képes 4K képfelbontásnál (3840 x 2160 pixel) nagyobb teljesítményre, és ezáltal életszerű, nagy képkockasebességű (60p-ig terjedő) 4K képreprodukciót hoz létre. Ugyanakkor a BT.2020 széles színskálája tovább emeli a színvisszaadás szintjét.

Szabadalmazott képminőség-javító technológiák biztosítják az eredeti kép élethű visszaadását

A DMP-UB400, UB310 és UB300 úgynevezett HCX (Hollywood Cinema Experience) processzorának 4K Ultra HD Blu-ray motorja továbbviszi a tavaly megjelent DMP-UB900/700 Ultra HD Blu-ray lejátszó magas szintű képfeldolgozási képességét. Az Ultra HD Blu-ray hűséges színvisszaadást és optimális fényerőt biztosít az interneten továbbított 4K video képek megtekintéséhez is.

A szokásos sűrítési folyamat, az úgynevezett kettős mintavétel során a rendszer mintákat vesz egymás melletti, felső és alsó képpontokról, és ezek felhasználásával köztes képpontokat alkot. Ezzel szemben a Panasonic több mintavételből álló folyamatot alkalmaz, amelynek során több képpontot is összehasonlít az alsó és felső pozícióban levő képpontok mellett annak érdekében, hogy a megfelelő köztes képpontokat hozhassa létre. A többszörös mintavételi folyamat pontosságát tovább fokozva, a dekódolt 4K (4: 2: 0) Ultra HD Blu-ray jeleket a készülék 4K (4:4:4) felbontással interpolálja, és ezáltal gyönyörű, természetes hatású, élethű mélységű és élénk színű képeket alkot. Mind a DMP-UB400, mind az UB310 és az UB300 rendelkezik az eredeti 4K Direct Chroma Up-scaling funkcióval, így 2K tartalom felhasználásával is 4K-minőségű, nagy felbontású és gyönyörű színű képeket tudnak létrehozni. A 4K/60p/4:4:4-kompatibilis tévékészüléket egy 18 Gbps-kompatibilis nagy sebességű kábellel kell csatlakoztatni a lejátszóhoz. Ultra HD Blu-ray tartalom lejátszása esetén a 4K/24p adat kimenete 4:4:4/36-bit, míg a 4K/60p adat kimenete 4:2:2/36-bit.

A széles kontraszttartomány mellett az Ultra HD Blu-ray technológiának arra is képesnek kell lennie, hogy hűen adja vissza a képek finom részleteit mind a sötét, mind a világos területeken. Az ebből a célból kifejlesztett új funkció optimalizálja a kép Ultra HD Blu-ray technológiával járó kifejezőerejét, nagyobb fényerejű és szebb képeket hoz létre, mint a hagyományos Blu-ray, amikor nem magas dinamikájú (HDR), hanem SDR tévén játsszák le. Ezen felül a kép hűen reprodukálja a sötét és világos területeket, függetlenül a megtekintési környezettől. A sötét jelenetek képei nehezen vehetők ki egy világos szobában; ilyenkor a felhasználó aktiválhatja a sötét területeket megvilágító funkciót. Amikor világos jelenet következik, a funkció folytatja a kép elemzését és optimalizálását.

Magas minőségű hang: Egyedi audiótechnológiák biztosítják a gazdag hangvisszaadást

A DMP-UB400 két HDMI kimenettel izolálja és továbbítja a tévé- (4K video) és az erősített audiójeleket. A kettős HDMI elrendezés elválasztja az audió- és videójeleket, és ezzel elnyomja a zavaró zajokat és magas színvonalú audiólejátszást biztosít. 

A DMP-UB400, UB310 és UB300 készülékeket nagy felbontású hanglejátszásra tervezték. A hagyományos WAV / FLAC / MP3 / AAC / WMA formátumok lejátszása mellett DSD (5,6 MHz / 2,8 MHz) és ALAC zenefájlokat is le lehet játszani rajtuk. Egyszerűen csatlakoztassa a készüléket az otthoni hangrendszerhez, hogy professzionális stúdió hangminőségben élvezze kedvenc zeneszámait.

Az UB400 hűen visszaadja a csöves erősítők jellegzetes, meleg, megnyugtató hangkarakterét. Hat különböző típusú hangot élvezhet, többek között a vákuumcsövek hangját 96 kHz / 192 kHz-es, rendkívül magas minőségű felbontásban. 

Intelligens hálózat: a teljes értékű hálózati funkcionalitás teszi lehetővé a különböző forrásokból eredő 4K minőség élvezetét

Az igény a 4K tartalomra folyamatosan növekszik, ezért az új generációs DMP-UB400, UB310 és UB300 Blu-ray lejátszók támogatják a 4K VOD (Video on Demand) szolgáltatásokat, és újfajta videóélményt nyújtanak azok számára, akik a kép- és hangminőség terén nem kötnek alkut.

A felhasználók kamerával vagy camcorderrel felvett 4K (MP4) videókat játszhatnak le, és 4K felbontásban adhatnak át JPEG adatokat. Ezáltal a nyaralás emlékeit azok természetes szépségében élvezhetik, a csodálatos tájaktól kezdve a családról és barátokról készült értékes képekig.

Megjelenés: az elegáns, kompakt kialakítás minőségi külsőt kölcsönöz

Az elegáns Panasonic 3D Glass Cut kialakítású kompakt, elegáns ház a fejlett technológia összes elemét tartalmazza. Az egyszerű és mégis szemet gyönyörködtető kialakítás tökéletesen illik bármelyik síkképernyős tévéhez, és az Ultra HD Blu-ray lejátszó előlapjának döntött éle visszafogott és egyben jellegzetes stílust kölcsönöz a készüléknek.

A DMP-UB400 főbb jellemzői 

Magas minőségű kép

 

Kiváló minőségű hang

 

Intelligens funkciók

 

Megjelenés

 

A DMP-UB310/300 főbb jellemzői 

Kiváló minőségű kép

 

Kiváló minőségű hang

 

Intelligens funkciók

 

Megjelenés