Új Quantum Dot ívelt monitorok érkeznek a Samsungtól

Kütyü Magazin, 2017. január 4. 13:12

A 2017-es Szórakoztató Elektronikai Kiállításon (Consumer Electronics Show, CES) mutatkozik be az új CH711 Quantum Dot ívelt monitor, mely a Samsung vezető szerepét jelzi a szórakoztató vizuális kijelzők piacán.

„Korunk multimédia-felhasználói hatalmas igényeket és elvárásokat támasztanak a valódi csúcstechnológiával szemben, lebilincselő élményre vágynak, amely maradéktalanul kiaknázza a játékokban vagy a filmekben rejlő lehetőségeket” – nyilatkozta Seoggi Kim, a Samsung Electronics Vizuális kijelzők üzletágának vezető alelnöke. – „Az ívelt Quantum Dot monitorok idei sorozata gyönyörű kialakítást, minden eddiginél gazdagabb színmegjelenítést és mélyebb kontrasztot kínál. Alig várjuk, hogy a Las Vegas-i CES kiállításon megoszthassuk ezeket a funkciókat a világgal.”

Színgazdag, ívelt szórakozási élmény

A Samsung új CH711 Quantum Dot ívelt monitorját a játékosoknak tervezték. A 27 és 31,5 colos változatban kapható, várhatóan még 2017 kereskedelmi forgalomba kerülő CH711 – tartalomtól függetlenül – élénk, lenyűgöző képminőséget nyújt.

Az 1800R görbületnek és a 178 fokos ultraszéles betekintési szögnek köszönhetően a CH711-en megjelenő tartalmak a helyiség bármely részéből tisztán láthatók. A kényelem érdekében a monitor vízszintes és függőleges helyzetben is beállítható. Közel 125 százalékos sRGB színlefedettségével és 2560 x 1440 WQHD felbontásával a CH711 monitor új mércét állít fel a részletes színmegjelenés terén.

A CH711 karcsú, kifinomult, 360 fokos kialakítása stílusos kiegészítője bármely asztalnak vagy lakberendezési tárgynak. Tiszta, fehér váza háromoldalú, perem nélküli kivitelezésű, az állvány nyaka pedig gondosan elrejti a táp- és HDMI kábeleket. 

A Quantum Dot monitor fejlődési folyamata

Szintén az idei CES kiállításon mutatkozik be az Egyesült Államokban már 2016 decemberében kereskedelmi forgalomba hozott, úttörőnek számító Samsung CFG70 és CF791 Quantum Dot ívelt monitor. 

A kimondottan a professzionális és az igazán elszánt játékosok számára tervezett 24 és 27 colos CFG70 ívelt monitor a Samsung Quantum Dot képtechnológiáját ötvözi az ívelt monitorok kényelmes, ultraszéles láthatóságával a magával ragadó játékélményért. A CFG70 számos játékosbarát funkciót kínál, ilyen a „Gaming UX” felhasználói kezelőfelület, valamint a fejlett kalibrálási beállítások lehetősége a képmegjelenítés optimalizálásához az FPS, RTS, RPG és AOS stílusú játékok esetében.

Az 1500R görbületű és 21:9 ultraszéles képarányú CF791 Quantum Dot ívelt monitor ugyanolyan jól teljesít akkor is, ha munkához használják: páratlan tisztaságot és finom részletességet nyújt. A kép-mellett-kép (Picture-by-Picture, PBP) technológiával a felhasználók tartalmat tölthetnek be tetszőleges csatlakoztatott HDMI vagy DP bemeneti forrásból, és azt a képernyő bármely részén elhelyezhetik. A kiegészítő kép-a-képben (Picture-in-Picture, (PIP) funkcióval a felhasználók a felbontás vagy a vizuális minőség romlása nélkül nyithatják meg a tartalmakat bárhol a képernyőn. A beépített, állítható magasságú állvány szintén az ergonómiát szolgálja, így a CF791 monitor minden munkaállomáson és irodai környezetben megállja a helyét.

Játékra fel!

Hogy megünnepelje legújabb monitorjai bemutatását, a Samsung lehetővé teszi a CES 2017 kiállítás látogatói számára, hogy a vállalat interaktív játékzónájában, barátságos verseny keretében személyesen próbálhassák ki a készülékeket. A Samsung standján a látogatók interaktív állomásokon játszhatnak napjaink legnépszerűbb videojátékaival a CFG70 Quantum Dot játékmonitorokon. A verseny állása nagyformátumú SMART LED kijelzőkön élőben követhető majd – ezzel is szemléltetve a CES tágabb közönségének a monitorok kiváló képi megjelenítését.  

A jövő kijelzői

A CES látogatói megismerkedhetnek a Samsung nagy felbontású monitorjainak új generációjával is, amelyek várhatóan 2017 elején jelennek meg: