A MiTAC bemutatja MioSMART Home Solutions otthonfelügyeleti rendszerét

Kütyü Magazin, 2016. december 1. 16:16

A Mio, a MiTAC International Corp. leányvállalata, az autós navigációk és fedélzeti kamerák vezető gyártója bemutatta a MiTAC új okosotthon rendszerét, a MioSMART-ot. 

A MioSMART biztonságot nyújt mindazok számára, akik szeretnék folyamatosan szemmel tartani otthonukat. A VixCam C10, a Personal Cloud Gateway S10, a Window & Door Sensor R12, a Motion Sensor R14 és a Hub G10 mostantól Magyarországon is megvásárolhatók. Más okosotthon rendszerekhez képest a MioSMART sorozat tagjainak mindegyike egyetlen vezérlőalkalmazás segítségével, egyszerűen irányítható.  

Egyetlen vezérlőalkalmazás az összes MioSMART eszközhöz

A MioSMART eszközök üzembe helyezése pofonegyszerű: az alkalmazás segítségével leolvassuk az eszközök QR kódját, párosítjuk a WiFi-vel, majd néhány egyszerű lépésben csatlakoztatjuk őket, és a rendszer már készen is áll otthonunk megfigyelésére. Az alkalmazást ráadásul akár négyen is használhatják egyszerre: ennek előnye, hogy a megosztott hozzáférés extra biztonságot nyújt. A MioSMART alkalmazásban csoportok hozhatók létre a MioSMART eszközökből. Létrehozhatunk például egy „Otthon” vagy „Iroda” csoportot, és ezen belül gyors ellenőrzést végezhetünk ahelyett, hogy egy-egy eszközt kellene kiválasztani a listáról. A MioSMART használata így még átláthatóbb, és igazán jól jön, ha egyszerre több MioSMART eszköz őrzi otthonunk nyugalmát. 

Tökéletes megoldás mindazoknak, akik szeretnék szemmel tartani otthonukat

 A sorozat öt eszközből áll, amelyeket előre összeállított készletekben és külön-külön is megvásárolhatunk: 

A vásárlói igények figyelembevételével többféle MioSMART csomag elérhető, melyek mindegyike felbontás után azonnal üzembe helyezhető:

 

„Az okosotthon koncepció jegyében számos cég kínál különféle intelligens eszközöket, így például a lakások elektromos hálózatát felügyelő rendszereket, okos hűtőszekrényeket és más okosotthon berendezéseket. Piackutatásaink azonban azt mutatják, hogy a fogyasztók az eddigi a megoldásokat jellemzően túl komplikáltnak, nehézkesnek találják, használatukat körülményesnek vélik, amihez műszaki felkészültség szükséges. A MioSMART sorozattal az a célunk, hogy változtassunk ezen: eszközeink egyszerűen kezelhetők, egyetlen alkalmazással vezérelhetők, és könnyen installálhatók. Ha ehhez hozzáadjuk a minőségi kameragyártás terén szerzett többéves tapasztalatainkat, akkor jó eséllyel elmondhatjuk, hogy egy minőségi termékcsaládot fejlesztettünk ki az otthonukat ellenőrizni kívánók számára” – mondta Cosmin Dobranis, a Mio régiós menedzsere. „A MioSMART az első olyan rendszerünk, amelyet otthonokba terveztünk. Nagy izgalommal vágtunk bele az innovációba és a termékfejlesztésbe ezen a területen is. Népszerű navigációs és fedélzeti kamera megoldásaink miatt a Mio-ról eddig hagyományosan az utazás biztonsága jutott a vásárlók eszébe, de kibővítve termékeink felhasználási körét, már az élet minden fontos területén megnyugtató és teljes körű megoldásokat kínálunk fogyasztóink számára”. 

A MiTAC tovább bővíti okosotthon eszközeinek körét, és 2017 során újabb MioSMART megoldásokat mutat be. Az első újdonság a VixCam C12 lesz, egy olyan PT kamera, amelynek megfigyelési fókusza a távolból is ráirányítható egy kiemelt területre. A MiTAC olyan SmartPlug-okat is bevezet, amelyek segítségével a távolból kapcsolhatjuk ki-be az elektromosságot otthonunkban. Így nemcsak energiát takaríthatunk meg, de lakásunkat akkor is ellenőrzésünk alatt tarthatjuk, ha éppen máshol van dolgunk. A legújabb eszközök is problémamentesen irányíthatók lesznek a jelenlegi vezérlőalkalmazással, és az eddigiekhez hasonlóan használatuk is rendkívül egyszerű lesz.  

Elérhetőség és ár

A MioSMART megoldások 10.990–99.990 Ft-os áron a mai naptól elérhetők a mioshop.hu webáruházban és minden nagyobb elektronikai áruházban. 

A VixCam C10 legfőbb jellemzői:

 

A Personal Cloud Gateway S10 legfőbb jellemzői:

 

A Window and Door Sensor R12 legfőbb jellemzői:

 

A Motion Sensor R14 legfőbb jellemzői:

 

A Hub G10 legfőbb jellemzői: