A Samsung programmal ösztönzi a Tizen-alapú mobilalkalmazás-fejlesztést

Kütyü Magazin, 2016. november 15. 08:38

A Samsung Electronics elindítja Tizen-alapú mobilalkalmazás-fejlesztést ösztönző programját. Ez a vállalat első kezdeményezése, amely a Tizen globális fejlesztői közösségének támogatását és a mobilalkalmazások ökoszisztémájának bővítését célozza. A fejlesztők a Tizen-alapú applikációk beküldésével 10 000 USD-t vagy még nagyobb összeget is nyerhetnek.

„A Tizen platform elkötelezett vezetőjeként arra törekszünk, hogy bővítsük és fejlesszünk a Tizen ökoszisztémát” – nyilatkozta Woncheol Chai, a Samsung Electronics Mobilkommunikációs üzletágának globális termékmenedzser-alelnöke. – „Az új ösztönző programmal segíteni szeretnénk a fejlesztőknek a legjobb mobilalkalmazások létrehozásában a Tizen közösség számára, és, hogy még jobb mobilélményt nyújtsanak az ügyfeleknek.”

Az új program 2017 februárjától 2017 októberéig tart, és Tizen-alapú mobilalkalmazások -  például játékok, közösségi és életviteli alkalmazások - fejlesztői jelentkezhetek rá. A programra előzetesen regisztrált és a Tizen áruházból legtöbbször letöltött 100 alkalmazás mindegyike minden hónapban 10 000 USD értékű jutalomban részesül.*  

Versenybe szállhatnak a Tizen áruházban jelenleg is elérhető és az új alkalmazások is. A részvételhez a fejlesztők az incentive.tizenstore.com webhelyen kell, hogy regisztrálják applikációjukat. 2017 januárjától lehet jelentkezni a programba. A nyertesek értesítésére 2017. március 10-től 2017. november 10-ig minden hónap 10. napján kerül sor.

Az programot a NASSCOM játékfejlesztési konferencián, India legnagyobb játékfejlesztői összejövetelén ismertették. További részletek az incentive.tizenstore.com webhelyen érhetők el. 

A Tizen fejlesztői mobilhirdetések útján, az InMobi Ad szoftverfejlesztői készlet (SDK) segítségével bevételhez is juthatnak alkalmazásaikból. Az SDK-t a fejlesztők a developer.tizen.org webhelyen tekinthetik át és tölthetik le. 

* Abban az esetben, ha két alkalmazás azonos letöltési számot ér el, akkor a korábban regisztrált alkalmazás nyeri el a 10 000 USD összegű díjat.