A Lenovo kibővíti játékosoknak szánt Y-szériáját

Kütyü Magazin, 2016. augusztus 18. 12:48

A Gamescom-on, az IdeaCentre Y710 Cube és az IdeaCentre AIO Y910 gamer modellek bejelentésével a Lenovo két új utat mutatott a teljesítményorientált játékosoknak, hogy gyakorlatilag bárhol megtapasztalják a virtuális valóság élményét. 

Bár sok játékos külön szobát szentel annak, hogy kialakítsa a játékkörnyezetét, 47 százalékuk a saját íróasztala mögött játszik. Ezért alkottuk meg az IdeaCentre Y710 Cube és az IdeaCentre AIO Y910 modelleket, hogy élenjáró teljesítményt biztosítsunk a komoly játékosoknak akár otthon, akár máshol. A karosszéktől kezdve a kanapéig, ezek az új játékgépek és All-in-one PC-k lehetővé teszik, hogy a játékosok magukkal vigyék a saját beállításaikat szinte bárhová. 

IdeaCentre Y710 Cube akárhová követ téged

Ideális játékosoknak, akik a maximumot szeretnék megkapni, akárhol játszanak. Az IdeaCentre Y710 beépített fogantyúval rendelkezik, hogy könnyebbé tegye a játékhelyszínek közötti szállítást. Az új, kompakt, kocka formájú házban elhelyezett gép 7,4 kilogrammot nyom, és akár a legújabb NVIDIA GeForce GTX 1080 grafikus kártyával, hatodik generációs Intel Core i7 processzorral és 32 GB DDR4 memóriával is beszerezhető, hogy kezelni tudja az erőforrás igényes tevékenységeket. Az IdeaCentre Y710 Cube segítségével a játékosok számára garantáltak a 4K felbontású játékok, a VR tartalmak, és a magas minőségű streameket biztosító masszív számítási képességek, ráadásul könnyedén végezhetnek párhuzamos tevékenységeket is.

Az IdeaCentre Y710 Cube villámgyors Killer DoubleShot Pro WiFi kapcsolattal, Windows 10 Home operációs rendszerrel, integrált Dolby Audio hangszórókkal, 2TB HDD-vel vagy 256GB SSD tárhellyel érkezik. A nagyobb hatásfokú irányítás elérésének érdekében a Cube-ba egy Xbox One Wireless vevőt integráltak, amely az Xbox One Wireless kontrollerrel kompatibilis. A vevő egyszerre akár nyolc Xbox One kontrollert is képes támogatni a végtelen játékmaratonok során. A rendszer azt is megengedi a játékosoknak, hogy különböző külső eszközöket csatlakoztassanak, mint például a Lenovo Y-széria mechanikus billentyűzete, vagy a precíziós egere.

Az IdeaCentre AIO Y910 hatalmas erőt biztosít, nagy tömeg nélkül

Az IdeaCentre AIO Y910 a legkorszerűbb asztali PC-k erejével rendelkezik all-in-one (AIO) kialakításban, kényelmesen elfér mindenhol, ahol a testesebb PC-k már nem, ezzel bizonyítva, hogy egy igazi gamer felszerelésnek nem kell egy egész szobát elfoglalnia. A 27 hüvelykes, QHD (2560x1440 pixel) felbontású, keret nélküli kijelző mögé épített géppel elkerülhetjük a káoszt okozó kábeleket anélkül, hogy ez visszaesést jelentene a teljesítményben. 

A játékosok 44 százaléka nemcsak játékra használja a gamer PC-jét, hanem lényegében a munkától a szórakozásig mindenre. Az IdeaCentre AIO 910 egy csúcskategóriás asztali számítógép és egy VR-képes gamer PC egyben – ezzel minden igényét kielégítve a felhasználóknak, ami egy asztali AIO rendszertől elvárható. Akár a legújabb NVIDIA GeForce GTX 1080 vagy AMD Radeon RX 460 grafikus kártyával, hatodik generációs Intel Core i7 processzorral, maximum 32GB DDR4 RAM-mal, 2TB HDD-vel vagy 256GB SSD tárhellyel az IdeaCentre AIO Y910 egy nagyszerű erőmű, családi PC, multimédiás szórakoztató központ. Az Xbox applikációval a játékosok streamelni tudják az Xbox játékaikat az IdeaCentre AIO Y910 számítógépükre, és a Windows 10 révén elérhetnek olyan irodai programokat is, mint a Microsoft Word és Outlook.

Az IdeaCentre AIO Y910 kevesebb alkatrésszel rendelkezik, mint egy átlagos gamer PC, így az összeszerelése is jóval egyszerűbb, a dobozból kicsomagolva rögtön készen áll a játékra. Könnyedén alkalmazkodik az egyedi igényekhez is – egy könnyen leszerelhető hátlap biztosít hozzáférést az AIO alkatrészeihez, gyors és egyszerű javításokat tesz lehetővé azon játékosok számára (50%), akik szeretik folyamatosan fejleszteni a rendszereiket. A Twin 5W Harman Kardon sztereó hangszórók kifogástalan hangzást biztosítanak, míg a Killer DoubleShot Pro WiFi arról gondoskodik, hogy ne legyenek fennakadások a játékban az internetkapcsolat minőségének pillanatnyi ingadozásai miatt. Ultra vékony kijelző, 144 Hz-es képernyőfrissítési ráta és az 5 ms-os válaszidő biztosítja a taktikai előnyt, amikor minden ezredmásodperc számít. 

“A virtuális valóság, az élő stream és az élethű látványelemek teljesen új lehetőségeket kínálnak a játékosok számára, hogy megtapasztalják a korszerű játékokat és elmerüljenek ebben a világban” - mondta Johnson Jia, a Lenovo PC & Smart Device Business Group alelnöke. „Az új IdeaCentre Y710 Cube és az IdeaCentre AIO Y910 gamer asztali gépek hosszú évek gondos megfigyelésének az eredményei, amelyekkel még több szabadságot adhatunk a vásárlóink számára.”