A FilmBox is népszerűsítené a 4K műsorszórást Magyarországon

Kütyü Magazin, 2016. augusztus 8. 11:55

A FilmBox csatornákat üzemeltető SPI International is csatlakozott a Globális UHD-szövetséghez (UHDA). A telekommunikációs iparágon belül működő szervezet felel az Ultra HD rendszer kiépítésének támogatásáért valamint az Ultra HD-s szórakoztató technológia előnyeinek népszerűsítéséért.

Az SPI International / FilmBox az egyik vezető 4K tartalom-előállító Magyarországon, és célja, hogy itthon is továbbfejlessze a 4K csatornákat és online alkalmazásokat. A szolgáltató kínálatában szerepel többek között a FunBox csatorna is, amely a lélegzetelállító vizuális tartalmakat 4K/Ultra HD minőségben sugározza. A 4K/UHD demócsatorna az Eutelsat Hot Bird műholdjáról szabadon fogható Spanyolországban, Portugáliában, Luxemburgban és Hollandiában, Magyarországon pedig a FilmBox Live alkalmazáson belül érhető el.

„Az SPI International / FilmBox készen áll arra, hogy aktív szerepet vállaljon az UHD-szövetségben. A szervezet tagjaival együttműködésben arra törekszünk, hogy a tartalom-előállítástól a fogyasztói felhasználásig biztosítsuk a prémium szórakozási élményt az Ultra HD minőség által. Ez is azt mutatja, hogy magas színvonalon működtetjük csatornáinkat” – mondta el Loni Farhi, az SPI International elnöke.

Az UHDA a legnagyobb filmstúdiók, tartalomszolgáltatók és technológiai vállalatok koalíciója. A szervezetnek több mint 40 tagja van – többek között a Dolby Laboratories, a Netflix és a Walt Disney Stúdió is –, akik egy új, UHD ökoszisztéma, az újgenerációs prémium szórakoztató platform kialakításában működnek együtt.

A szolgáltatás a magyar otthonokban is elérhető lesz, és a 4K felbontás mellett olyan extrákat is kínál majd, mint a nagy dinamikatartományú kép (HDR), a széles színskála, a szokásosnál részletgazdagabb mozgást megjelenítő technológia (HFR) vagy az immersive audio élmény. A szövetség partnerei között megtalálható az LG, a Panasonic, a Samsung és a Sony is, e vállalatok okostévéin pedig a FilmBox Live applikáció, azon belül pedig a FunBox 4K/UHD csatorna is elérhető.