Vodafone M2M technológiára épülő elektromos bérbringa a Balatonnál

Kütyü Magazin, 2016. július 1. 08:11

Már Magyarországon is elérhető az e-bike-ok számára fejlesztett, a Vodafone M2M technológiájára épülő Velotrack biztonságtechnikai rendszer - jelentette be Antal Csaba, a Velotrack projekt tulajdonosának, a Hargamon Kft.-nek az üzletfejlesztési vezetője.

A Velotrack egy biztonságtechnikai szolgáltatás kerékpárosok részére. A kerékpárba épített eszköz GPS vevővel, mozgásérzékelővel gyűjti az adatokat, és a Vodafone M2M (machine-to-machine) kártyájával elküldi az adatokat egy szerverközpontba. A felhasználók kerékpárjaikat iOS és Android rendszerű okostelefonon illetve webes felhasználói felületen tudják lezárni. Ha a kerékpár megmozdul, azonnal értesítést kap a tulajdonos, az alkalmazás segítségével lekérdezheti a statisztikákat a megtett útjairól, sőt – amennyiben van rá jogosultsága –, akár családtagjai, ismerősei útvonalait és éppen aktuális tartózkodási helyüket is láthatja.

A Velotrack kínálta biztonság immár a magyar e-bike tulajdonosok számára is elérhető, mivel a rendszer hivatalos beszerelő partnere az Annyira Más Bringabolt a Bosch hajtásrendszeres kerékpárokba néhány perc alatt  beépíti és élesíti a szolgáltatást.

A szolgáltatás elérhető az osztrák kerékpárgyártó a Biketronic kerékpárjaiban is, ők ma már a Velotrack rendszerrel szerelt kerékpárjaikat kínálják a vevőiknek.

A magyar fejlesztésű és gyártású Gepida és a Velotrack sikeres fejlesztési és együttműködési munkájának eredményeként elindult az első e-bike bérbringa rendszer a Balaton körül. A Gepida kerékpárokba szerelt Velotrack rendszer szolgáltatja a Vodafone M2M technológiáját használva a kerékpárok mindenkori pozícióját, használati és bérbeadási adatait az e-bike flotta tulajdonosa és üzemeltetője számára.  Ezeket a kerékpárokat hat állomáson lehet bérbe venni a Balaton körül, illetve a Velencei tónál Gárdonyban is.