Okostelefonos alkalmazások a szervezetfejlesztés szolgálatában

Kütyü Magazin, 2016. június 22. 17:10

A szervezetfejlesztéssel, és tanácsadással foglalkozó Grow, és a kreatív okostelefon alkalmazásokat fejlesztő ARworks ma bejelentette az Evaluter nevű, új, mobil-alapú megoldást, amellyel a kollégák egyszerűen adhatnak visszajelzést egymás szakmai kompetenciáiról. 

Az Evaluter a modern munkakörnyezet elvárásainak megfelelően okostelefonon működik, amelyet egy weben elérhető tartalomkezelő egészít ki.

Mármarosi András, a Grow Csoport szenior tanácsadója a bejelentés kapcsán elmondta: „Partnereink visszajelzései alapján, a hazai piacon is egyre nagyobb igény mutatkozott egy komplex, digitális rendszer iránt, amely egyszerre támogatja a szervezeti kultúraváltást, és segíti az elvárt magatartások, kooperáció, és visszajelzési szokások elterjedését is. Erre az igényre reagálva alkottuk meg az Evaluter rendszert, amely gyorsaságával és pontosságával hozzájárul a szervezeti célok eléréséhez.”

Az Evaluter tulajdonképpen három alkalmazást kínál: Az első az Evaluter Tréning, melynek használatával a kollégák visszajelzést adhatnak egymás szakmai kompetenciáira, és egyúttal erre vonatkozó kérelmet is kiküldhetnek. A második az Evaluter 360, amely 360 fokos értékelést kínál, és a Tréninghez hasonló elven működik. A harmadik pedig az Evaluter CL, melynek használatával egy szervezet belső részlegei küldhetnek visszajelzést a szolgáltatások minőségéről. Mindhárom alkalmazáshoz tartozik egy weben elérhető tartalomkezelő rendszer (CMS), melyen keresztül a HR terület folyamatos, átlátható visszajelzést kap a szervezeti értékelések állapotáról.

Az Evaluter rendszer előnye, hogy a tréningeket, kompetenciákat szervezetre, vagy akár részlegre is lehet szabni, így az adott vállalati céloknak mindig megfeleltethetők. A visszajelzések eredményeket a rendszer valós időben rögzíti, később azokat idősorosan meg lehet tekinteni az alkalmazásban, az aggregált eredményeket pedig a CMS rendszerben.

Az Evaluter mobilalkalmazások technikai fejlesztését a kreatív alkalmazásfejlesztésben élenjáró ARworks végezte el. „Az Evaluter felhasználói felületének megtervezésekor kiemelten figyeltünk arra, hogy a kollégák számára könnyen befogadható, és a mindennapi munka során is zavartalanul működő alkalmazás szülessen. A gyors visszajelzések gyűjtéséhez a mobiltelefon a legmegfelelőbb eszköz, hiszen naponta többször, de rövidebb időközönként használjuk, például várakozás közben, liftben állva, vagy épp munkába menet” – mondta Budaházy Szabolcs, az ARworks ügyvezetője és alapítója.

A céges okostelefonok mellé egyre többször járul valamilyen céges alkalmazás, úgynevezett enterprise app, így a kollégák a levelezésen kívül, egyéb, munkával kapcsolatos feladatokat is elvégezhetnek útközben. Erre jó példa az Evaluter, ami iOS és Android rendszerű telefonokra tölthető le.