Kiterjesztett valóság szemüvegen dolgozhat a Facebook

Czipperer Dia, 2016. április 13. 16:30

Mark Zuckerberg az F8 fejlesztői konferencián beszélt arról, hogy a Facebook kiterjesztett valóság élményt kínáló okosszemüvegen dolgozik.

Március 29-étől már megvásárolható a Facebook Oculus Rift virtuális valóság szemüvege, azonban most Facebook feje, Mark Zuckerberg egy újabb projektet jelentett be a vállalat éves F8 fejlesztői konferenciáján. A csapattal egy olyan okosszemüvegen dolgoznak, amely virtuális és kiterjesztett valóság képességekkel is rendelkezik. A vízió nem áll túl messze a Google Glass koncepciójától.

Zuckerberg elmondása szerint a kiterjesztett valóság egy képességet ad az embereknek, hogy lássák a világot, és egyfajta kapocst képezne  a virtuális valósággal. A kiterjesztett valóság szemüveg révén a felhasználók azonnal megörökíthetik, amit maguk előtt látnak, és szerkeszthetik közvetlenül a szemük előtt.

Ha kicsit továbbgondoljuk az elképzelést, a közösségi oldal böngészése is egészen más élményt kínálna a felhasználóknak a szemüvegen keresztül, és biztosak lehetünk benne, ha az elképzelések megvalósulnak, egy új, a szemüveghez tervezett Facebook appot is kiadnak majd. Persze egyelőre még az is kérdéses, valóban dolgoznak-e ilyen projekten, vagy csak tervekről beszélt a Facebook-vezér.

A Facebook nem az egyetlen vállalat, akit érdekel ez a terület. A Microsoft HoloLens szemüvege már kapható is a piacon, a Snapchat pedig szintén hasonló megoldáson dolgozik.

Forrás: Mashable.com