Új, teljesen integrált következő generációs tűzfalmegoldásokat mutatott be a Cisco

Kütyü Magazin, 2016. március 30. 11:46

A Cisco új fejlesztéseket jelentett be következő generációs tűzfal (Next-Generation Firewall, NGFW) megoldásaihoz. A vállalat első, teljesen integrált, fenyegetés-központú Cisco Firepower Next-Generation Firewall (NGFW) megoldásai a vállalatok biztonsági kockázatainak kezelésére és csökkentésére fókuszálnak.

A Cisco bemutatta Security Segmentation Service tanácsadói szolgáltatását is, amely a szabályozásokat, a behatolások elszigetelését, a fenyegetések felderítését, a tartalombiztonságot és az adatszivárgás elleni védelmet is magában foglaló biztonsági ellenőrzések létrehozásában segíti a szervezeteket.

„A korábbi NGFW megoldásokat ahhoz tudnám hasonlítani, mint amikor egy lakás biztonsági rendszerének kialakításakor elsősorban az ablakok és az ajtók védelmére koncentrálnak. Az újfajta megközelítés ugyanakkor a behatolók elleni védelem mellett inkább az azonosításra és a felderítésre helyezi a hangsúlyt, függetlenül attól, hogyan szeretnének bejutni otthonunkba” – mondta Ács György, a Cisco regionális hálózatbiztonsági szakértője.

Fenyegetés-központú Firepower NGFW

A Cisco új megoldásával a felhasználók egyszerűen menedzselhetik és frissíthetik a védelmet a végpontoktól a hálózatokon át a felhőig. A Cisco Firepower NGFW az alkalmazások kezelése mellett azonosítja és megállítja az ismert és ismeretlen fenyegetéseket is. 

A Cisco Firepower NGFW az iparágban elsőként köti össze a felhasználóktól és az általuk használt alkalmazásoktól származó összefüggés alapú adatokat a fenyegetésekről szóló információkkal, és a szabályozások végrehajtásával. A megoldás automatizálja és finomhangolja a biztonsági intézkedéseket, hatékonyabbá téve a sérülékenységek és fenyegetések áttekintésén alapuló védelmet. 

Integrált irányítás, valamint támadás felderítés és reagálás

Az új Cisco Firepower NGFW megoldások jelentősen felgyorsítják, egyszerűsítik és hatékonyabbá teszik a támadások felderítését és az ezekre való reagálást. A rendszer egyesíti a Cisco tűzfal-technológiáját és iparágvezető védelmi szolgáltatásait. Ezek az alkalmazások átláthatósága és irányítása mellett a következő generációs behatolásmegelőző rendszert (IPS), az Advanced Malware Protection (AMP) megoldást, és a reputáció alapú URL szűrést is magukban foglalják.

Új Firepower eszközök a nagyteljesítményű alkalmazásokhoz

A Cisco bemutatta a közepes-, és nagyméretű vállalkozásoknál futó nagyteljesítményű alkalmazásokhoz fejlesztett Cisco Firepower 4100 Series eszközeit. Ezek a tűzfalak nagy kapacitású és alacsony késleltetésű fenyegetés-vizsgálati képességgel rendelkeznek, amelyek megfelelnek az adatközponti környezet igényeinek is. A megoldások az elsők között biztosítanak 40 GbE sebességű hálózati kapcsolatot, egy rack-egységnyi méretben.

Firepower Management Center integrált biztonsági megoldásokkal

Az új Cisco Firepower Management Center egységes menedzsment felületet biztosít a felhasználók számára. Az eszköz megosztott információkat, összefüggés-tudatos működést, és folyamatos szabályvégrehajtást biztosít a Cisco Firepower NGFW, illetve a Cisco más biztonsági és hálózati megoldásai számára.