A Samsung csúcsprocesszora kapott helyet a Galaxy S7 és S7 edge-ben

Kütyü Magazin, 2016. február 24. 12:46

A félvezető technológiák terén világviszonylatban élen járó Samsung bejelentette, hogy a legújabb, Galaxy S7 és S7 edge készülékeiben már a vállalat második generációs, 14 nanométeres FinFet technológián alapuló prémium mobilprocesszora kapott helyet.

„Exynos processzoraink folyamatos alkalmazása olyan csúcskészülékekben, mint például a Galaxy S7 és S7 edge modellek, jól jelzi vállalatunk vezető szerepét az SoC-k (egylapkás rendszerek) piacán” - mondta el Ben K. Hur, a Samsung Electronics System LSI üzletágának marketingért felelős alelnöke. - Az Exynos 8 Octa processzor egyesíti a páratlan teljesítményt biztosító egyedi tervezésű CPU magokat és a hihetetlenül gyors LTE Cat. 12/13-as modemet, ezáltal a legizgalmasabb mobil élményt nyújtja majd a Galaxy S7 felhasználóknak”  - tette hozzá. 

Az Exynos 8 Octa egyedi, 64 bites CPU magjait úgy tervezték, hogy verhetetlen teljesítményt nyújtsanak energiatakarékos működés mellett. A második generációs, 14 nanométeres FinFET technológiára épülő processzor elődjéhez, az Exynos 7 Octa 7420-hoz képest több mint 30 százalékkal nagyobb teljesítményre képes, miközben 10 százalékkal nagyobb hatásfokkal dolgozik. 

Az Exynos 8 Octa a csúcssebesség elérése érdekében a legfejlettebb LTE Rel.12 Cat.12/13 modemet is magában foglalja. Az eszköz szolgáltatótól függően akár 600Mbps–es letöltési (Cat.12), illetve 150 Mbps–os feltöltési sebességre képes (Cat.13). Az Exynos 8 Octa a 2016-os barcelonai Mobile World Congress-en mutatkozott be, ahol a közönség a nemrégiben bemutatott Exynos 7 Octa 7870-tel is találkozhatott.