Idén a képminőség mindent visz a Philips tévéknél

Kütyü Magazin, 2016. február 23. 13:10

A csúcskategóriás készülékek után, a kivételes képminőséget garantáló képfeldolgozási technológia ettől az évtől kezdve a középkategóriás Philips tévékben is megtalálható lesz – jelentette be a Philips televíziókat gyártó TP Vision.

Ennek megfelelően a cég a televíziók HDR teljesítményének növelésére helyezi a hangsúlyt 2016-ban. A tervek szerint az összes 6000-es és az afeletti sorozatba tartozó készüléket HDR kompatibilissé teszik, ami egyúttal azt is jelenti, hogy ezek a televíziók képesek lesznek a HDR tartalom fogadására és megjelenítésére HDMI 2.0a, USB vagy streaming szolgáltatásokon keresztül.

A HDR kompatibilitás megteremtése az új készülékek idei második negyedéves bevezetése után várható. Az eredeti HDR tartalmak kezdeti szűkössége miatt a Philips a HDR Upscaling-gal nyújt támogatást ahhoz, hogy bármely tartalom dinamikus tartományát növelni lehessen. Ezt a funkciót úgy tervezték meg, hogy együttműködjön a Micro Dimming Pro és a Bright Pro rendszerekkel. Előbbi egy olyan speciális szoftvervezérlő, amely 6400 különböző zónában ellenőrzi a képet, és minden zónát egyesével, egymástól függetlenül állít be annak érdekében, hogy képes legyen megjeleníteni a legmélyebb feketéket és a legvilágosabb fehér színt is. A Bright Pro pedig a tévé paneljének a nagyobb, 700 Nit-es kimenetét használva erősíti a világítási szinteket a kép megjelenítésen belül, hogy kiváló kontrasztot, illetve élénk színeket hozzon létre. A HDR teljesítmény érdekében minden 6500-as és afeletti modellbe 100Hz-es, 4K-s UHD paneleket építenek be, hogy garantálják az éles képeket, illetve a megszakításmentes mozgás megjelenítését.

A 2016-os esztendő első félévének zászlóshajója a 65”-os 7601-es modell lesz, amelyet közvetlenül szabályozható háttérvilágítással és Micro Dimming Premium rendszerrel láttak el. Mindkét funkció most először lesz megtalálható a 7000-es széria készülékeiben. A Micro Dimming Premium olyan 128 egymástól függetlenül szabályozható szegmensből álló háttérvilágítás, amely szegmensenként különbözőképpen optimalizált. Ez teszi lehetővé, hogy a legmélyebb feketék együtt jelenjenek meg a legfényesebb fehér színekkel. Emellett a 7601-es rendelkezik a Philips felsőkategóriás Perfect Pixel Ultra HD képfeldolgozó eljárásával, amelybe a Premium Color, a Perfect Natural Motion és az Ultra Resolution Upscaling is beletartozik. 

A Premium Color a normál színskála és a 2,250 trillió színtovábbítás kombinációja. A Perfect Natural Motion, a Philips díjnyertes mozgásfokozó rendszerének a legújabb verziója. Négymilliárd pixeles feldolgozási teljesítményével éri el azt, hogy kivételesen éles képeket és a legegyenletesebb mozgást jelenítse meg a képernyőn, hagyományos HD, vagy UHD tartalom esetében is.

Az Ultra Resolution Upscaling pedig azt teszi lehetővé, hogy a képek mindenkor UHD minőségben legyenek élvezhetőek, függetlenül attól, hogy milyen forrásból származnak. A fejlett upscaling technológia ötvöződik a Philips egyedi algoritmusával, amely abban nyújt segítséget, hogy az eredeti pixeleket át lehessen alakítani jobb minőségű pixelekké, finomabb vonalak és nagyobb részletgazdagság kialakítása mellett.

Az élvilágítással ellátott 7101-es és 7181-es modellek Premium Colour technológiával rendelkeznek, és részben a széles színskálájú panelek beépítésével, négy trillió szín feldolgozásának kombinálásával kivételesen élénk, vibráló színeket hoznak létre, amelyek természetesek és valósághűek maradnak. A Perfect Natural Motion rendszer már a 6000-es modellekben is elérhető lesz, egyúttal a 6561-es és a 6501-es modellekbe építik be ezt először, míg a Natural Motion a 6101-es és a 6401-es modellekben kap helyet.

Az Ambilight továbbra is kulcsfontosságú eleme marad a Philips tévék képminőség javítását célzó fejlesztéseinek, miután ez az innováció jelentősen hozzájárul a kontraszthatás erősítéséhez és a kényelmes, a szemet pihentető tévézés megteremtéséhez. Ennek a technológiának minden előnyét magába foglalva született meg a mostanában bemutatkozó Ambilux névre keresztelt 8901-es modell, amely képes messze túllépni a képernyő adta kereteken és a négyoldalas Ambilighttal felszerelt 8601-es esetében a készülék mögé való vetítéssel valóban azt a hatást képes elérni, mintha a készülék lebegne. Az idei évben is a 6000-es szériától érhetőek el a háromoldalú Ambilighttal felszerelt készülékek kezdve a 6561-es modellel, míg a 6401-es és a 6501-es még kétoldali Ambilighttal fog rendelkezni.