A Fujitsu piacra lép legbiztonságosabb „2 in 1” eszközével

Kütyü Magazin, 2016. február 22. 11:04

Ma kerül piacra a Fujitsu legbiztonságosabb „2 in 1” eszköze. Az új STYLISTIC Q736 többféle biztonsági technológiával dolgozik, köztük a Fujitsu egyedülálló PalmSecure tenyérvéna-alapú biometrikus megoldásával – amely gyorsabb, pontosabb, egyszerűbb és higiénikusabb más biometrikus személyazonosítóknál. 

Az új, 33,8 cm-es (13,3”) táblagép dokkolható billentyűzet csatlakoztatásával pillanatok alatt hagyományos noteszgéppé alakítható. A felhasználó személyazonosítását biometrikus és SmartCard technológiával támogatja, azon belül NFC-alapú (near-field communication) érintésmentes SmartCard megoldást is kínál. Emellett a STYLISTIC Q736 titkosított meghajtókkal rendelkezik, és az Intel TPM segítségével védett módon tárolja a biztonsági kulcsokat és jelszókat, ezzel is megakadályozva a kényes adatok illetéktelen elérését. 

A Fujitsu mindent megtesz a rendkívül biztonságos táblagépek fejlesztése érdekében. A teljesítményfokozó és biztonsági elemek ütőképes kombinációja révén a Fujitsu STYLISTIC Q736 kiválóan használható minden olyan iparágban, ahol egyformán fontos az eszközön tárolt adatok (pl. az egészségügyben a betegadatok vagy a pénzügyi szolgáltatásoknál a számlaadatok) védelme és a táblagép hozzáférésének biztonsága.

Az új STYLISTIC Q736 használói a gyors és biztonságos személyazonosítást követően bárhonnan és bármikor elérhetik a céges adatokat. A táblagép nagyvállalati szintű csatlakozást biztosít pl. 4G / LTE kommunikáció és beépített GPS segítségével.

Jörg Hartmann, a Fujitsu EMEIA-régióbeli terméküzletágának noteszgépekért felelős vezetője elmondta: „Mivel az emberi hiba az egyik leggyakoribb biztonsági probléma, emberközpontú szemléletünkkel szisztematikusan törekszünk a gyenge pontok kiiktatására. Az új STYLISTIC Q736 a legújabb biometrikus és SmartCard biztonsági technológiákkal mérsékli az egyszerű, ám katasztrofális következményekkel járó hibák előfordulásának esélyét (pl. nyilvános helyen lezáratlanul felejtett táblagép).”

A STYLISTIC Q736 sokoldalú eszköz, egész napot lefedő akkumulátor-üzemidővel. Microsoft Windows 10 Pro operációs rendszere natív módon kompatibilis a nagyvállalati hálózatokkal és alkalmazásokkal. Alapértelmezett funkciói közül említést érdemel a kézírásos jegyzetek digitalizálását támogató digitális toll, és az Intel Pro Wireless Display technológia, amellyel az eszköz vezeték nélkül képes külső monitorhoz csatlakozni. Mivel a Fujitsu noteszgépek kiváltására kínálja az új modellt, íróasztali dokkolóállomás is rendelhető hozzá. 

Ár és piaci bevezetés

A STYLISTIC Q736 táblagép 2016 márciusától világszerte kapható. Ára régiótól és specifikációtól függően változik. 

Műszaki adatok

A STYLISTIC Q736 a legújabb hatodik generációs Intel Core i7 vPro processzorokkal és a 33,8 cm-es (13,3) nagy felbontású, tükröződésmentes IPS full-HD érintőkijelzővel rendelkezik (1920 × 1080 képpont, kettős digitalizáló technológia). A nagyképernyős táblagép opcióként további csatlakozókat biztosító, billentyűzetes dokkolóállomással, második akkuval vagy bővítődokkal kombinálható.

A STYLISTIC Q736 súlya kevesebb mint 1 kg, így ebben a méretben az egyik legkönnyebb tükröződésmentes érintőkijelzővel rendelkező eszköz. Beágyazott kettős digitalizáló technológiája digitális tollal is működik.