6 hüvelykes kijelzővel érkezett a Samsung Galaxy A9-es mobilja

Czipperer Dia, 2015. december 30. 10:20

A Samsung bejelentette legújabb mobilját. A phablet méretű eszköz ütős akkumulátorral érkezik.

Új taggal bővült a Samsung Galaxy szériája. Az A9-es modell 6 hüvelykes kijelzővel nagyobbra sikeredett elődjénél, a Galaxy A8-nál, mely 5,7 hüvelykes megjelenítővel debütált a piacon.

A modell nem csupán méretét tekintve mutat fejlődést elődjéhez képest. A 6 hüvelykes AMOLED megjelenítő alatt egy combos, azonban nem eltávolítható 4000 mAh-es akkumulátor lapul. Mindez kecsegtetőnek tűnik, hiszen ez egyben azt is jelenti, hogy elbúcsúzhatunk az okostelefonoknál már megszokott egy napos üzemidőtől. Bár megjegyzem, egy ekkora kijelzőhöz dukál egy nagyobb aksi is, így sokkal hosszabb, több napos üzemidőre ne számítsunk.

A Galaxy S6-os mobilra hajazó készülék lelke egy Snapdragon 652-es processzor, melyhez 3 gigabájt RAM is társul. A mobil tárhelye 32 gigabájt, amely microSD kártyával tovább növelhető egészen 128 gigabájtig.

A készülék főkamerája 13, előlapi fénylesője pedig 8 megapixeles képességekkel felruházva érkezik. Jó hír, hogy a mobil a vállalat saját fizetési megoldását, a Samsung Payt is támogatja, valamint ujjlenyomat-olvasó szenzort is építettek az Android 5.1.1 Lollipop rendszert futtató eszközbe. Mindehhez pedig egy fém borítás társul, mely alig vastagabb elődjénél.


A phablet még ebben a hónapban kapható lesz Kínában, azonban a nemzetközi bevezetésről és az árról egyelőre még nem beszélt a vállalat.

 

Forrás: Mashable.com