Hamarosan érkezhetnek a Snapdragon 820-as Windows 10 mobilok

Czipperer Dia, 2015. december 14. 09:50

Egy friss benchmark adat árulkodik róla, hogy az első Windows 10 alapú Lumia mobil Snapdragon 820-as processzorral felszerelve érkezik majd.

A GFXBench oldalán szivárgott ki a hír, miszerint hamarosan érkezik majd az első olyan Windows 10 alapú Lumia mobil, melynek lelke egy Snapdragon 820-as lapka lesz. Nagyjából másfél hónappal ezelőtt lehetett hallani róla először, hogy a Microsoft már teszteli a Qualcomm legújabb lapkáján alapuló Lumia prototípust.

Most azonban a HP Falcon kódnéven emlegetett modellről szivárogtak ki hírek, ami azért érdekes, mert egyelőre még nem hallottunk olyan hírt, hogy a HP saját Windows 10 alapú mobilt gyártana. A NokiaPowerUser úgy véli, a korábban emlegetett Lumia modellről van szó.
 


A készülék más specifikációira is fény derült, többek között kiderült az is, hogy egy Adreno 530-as GPU- t kapott a mobil, valamint egy 20 megapixeles fő- és egy 12 megapixeles előlapi kamerát. Emellett a mobil 5,8 hüvelykes 2540 x 1440 pixeles (QHD) megjelenítővel érkezik majd. A tárhely és a RAM azonban még nem a végleges változatot mutatja.

 

Forrás: NokiaPowerUser.com