Mennyezetre is szerelhető a ZyXEL legújabb hozzáférési pontja

Kütyü Magazin, 2015. december 2. 13:30

A ZyXEL bemutatta új, WAC6103D-I duál-antennás hozzáférési pontját (AP). A mennyezetre is felszerelhető modell mindössze 32 milliméter magas AP a külső antennáinak köszönhetően folyamatos sávszélességet és sebességet biztosít.

A hozzáférési pontok elhelyezése nagyban befolyásolja a lefedettség és a kapcsolat erősségét az otthoni és üzleti hálózatok esetében is. A legtöbb vezeték nélküli AP éppen ezért pontos felszerelési metódust követel meg, ami miatt nehéz felhelyezni a falra és a mennyezetre is. A WAC6103D-I, a ZyXel legújabb megoldása ezzel szemben a kialakításának köszönhetően a külső antennáival képes elhárítani a technikai akadályokat. A duális, optimalizált antenna és a kapcsolható, kétirányú funkció egymástól különböző távolságban felszerelve is a legjobb jelerősséget és lefedettséget teszi elérhetővé. Az iránykarakterisztika mindössze egy klikkeléssel átállítható vagy a webes felhasználói felületen keresztül is módosítható.

A WAC6103D-I a hozzá kapcsolt hálózati eszközöktől függően akár 1.75 Gbps sebességű adatforgalomra képes, ami ötször jobb teljesítmény, mint a hozzá hasonló osztályban lévő versenytárs termékeké. A kivételes teljesítmény mellé pedig a piac legvékonyabb dizájnjával rendelkezik: mindössze 32 milliméter magas. Egyszerű megjelenése tökéletesen illik modern irodákba, hotelekbe, kávézókba vagy akár osztálytermekbe is. A beépített APFlex funkcióval a modell automatikusan jelzi a már a hálózatba telepített AP kontrollereket, azaz a felhasználóknak semmilyen „trükkös" konfigurációs beállításokat nem kell végezni. Az üzleti hálózati menedzsmentet még hatékonyabbá teszi, hogy a WAC6103D-I természetesen kompatibilis a ZyXEL One hálózattal és a ZON segédprogrammal is.

„A WAC6103D-I egy holisztikus kombinációja a funkcionalitásnak, teljesítménynek és dizájnnak. Egy klasszikus vállalati professzionális AP, de használata nem igényel sok technikai tudást, ezért praktikus megoldás lehet bármilyen vállalkozás számára, aki egyszerűen szeretné kezelni hálózatát"- mondta Treso Tamás, a ZyXEL regionális értékesítési vezetője.