Már Európában is előrendelhető a Lumia 550

Czipperer Dia, 2015. október 16. 14:25

A Microsoft október 6-án bemutatott mobilja, a Lumia 550 az öreg kontinensre is megérkezett. A készülék első körben Franciaországban lesz kapható.

A Microsoft az európai kontinensen is elérhetővé tette legújabb Lumia duójának kisebbik tagját, a Lumia 550-es mobilt, melyet hivatalosan október 6-án jelentettek be. A Windows 10 alapú modell a francia Amazon kínálatában bukkant fel fehér és fekete színekben.

A legfontosabb pedig a készülék árcédulája: a mobil 129,9 dollárba kerül majd. Sajnos a szállítás dátumát még nem közölték hivatalosan, de az Amazon szerint hamarosan elérhető lesz a modell.

Mindez pedig egyben azt is feltételezi, hogy hamarosan, remélhetőleg nem is olyan sokára, más európai régiókban is kapható lesz az eszköz.

A Microsoft egyik első Windows 10-es mobilja 4,7 hüvelykes, 720 pixeles képernyővel, egy 5 megpixeles, LED vakuval ellátott főkamerával, vlaamint egy 2 megapixeles előlapi fénylesővel érkezik. A mobil meghajtásáról a Qualcomm Snapdragon 210-es processzor gondoskodik egy 1,1 GHz-es, négymagos Cortex-A7 CPU-val karöltve. A készülék továbbá 1 gigabájt RAM-ot és 8 gigabájt bővíthatő tárhelyet kapott, az üzemidőről pedig egy 2600 mAh-es akkumulátor gondoskodik.
 

 

Forrás: GSMArena.com