A Samsung az első gyártó, aki teszteli a Snapdragon 820-at

Czipperer Dia, 2015. szeptember 8. 15:35

A Qualcomm nemrég mutatta be legújabb lapkáját, a Snapdragon 820-at. Ha minden igaz, a Samsung lesz az a kiváltságos, aki elsőként tesztelheti a lapkát.

A Samsung Galaxy S6-os mobiljainál a Qualcomm processzorát szerette volna használni, de a lapka túlmelegedési problémái miatt inkább saját, Exynos gyártmányuk mellett tették le a voksukat. A Qualcomm állítása szerint a legújabb, 820-as lapkánál nem kell ilyen problémáktól tartani: mint elmondták, az új processzor kétszer olyan hatékony és gyors, mint a 810-es.

Egyelőre nem tudni, miért döntött úgy a dél-koreai gyártó, hogy ismét a Qualcommal lép partnerségre: lehet, hogy olcsóbb, mindenesetre a Samsung állítólag már gőzerővel teszteli a chipsetet. Erről már augusztus végén is lehetett hírfoszlányokat hallani.


Bár korábban arról is lehetett hallani, hogy a HTC legújabb mobilját, az O2-őt is a Snapdragon 820 hajtja majd, azonban arról még nincsenek információk, hogy a gyártó tesztelné a lapkát.

Pontos dátumot még arról sem lehet tudni, mikor debütál a piacon az első Snapdragon 820-as mobil, de váratóan jövő év első felében érkeznek az első készülékek.

 

Forrás: Übergizmo.com