Új vezeték nélküli audiolejátszókat mutatott be az LG

Kütyü Magazin, 2015. szeptember 1. 10:20

Két új Bluetooth hangsugárzóval bővítette vezeték nélküli audioeszközeinek palettáját az LG. Az új modellek az IFA-n debütálnak. 

Vezeték nélküli audiólejtszókat mutatott be az LG. Az IFA 2015 szakkiállításon bemutatkozó Music Flow P5 és a SoundPop 360 is az erőteljes zenei élmény, a jobb hordozhatóság és a stílusos megjelenés jegyében született meg.

Az LG Music Flow P5 a hordozható eszközökre eddig nem jellemző erőteljes hangzást biztosít. A készülék az LG okos funkciókkal felszerelt Music Flow családjának tagjaként támogatja az Auto Music Play-t, vagyis azonnal képes elkezdeni a lejátszást, ha az erre alkalmas zeneforrás vételi sugarán belülre kerül. A hangszóró tölthető akkumulátora 15 órás folyamatos lejátszást tesz lehetővé. Az LG célkitűzése alapján a P5, illetve korábban bemutatott „testvére”, a P7 is a legfejlettebb technológiát kínálja a vezeték nélküli audiotermékek kategóriájában, kiemelkedő dizájnnal és sokoldalú felhasználhatósággal párosítva.


 

A mai, minden korábbinál nagyobb mobilitást igénylő zenehallgatási szokásokra reflektál az LG SoundPop 360 is, amelynek rendhagyó megjelenését a kávéstermoszok ihlették, ezáltal még könnyebben válhat a mindennapi élet részévé az eszköz. A SoundPop 360 nemcsak egyszerűen kezelhető, de tökéletesen is illeszkedik bármilyen belsőépítészeti környezetbe, azaz megjelenésében is gond nélkül megállja a helyét bármilyen bútor vagy egyéb tárgy társaságában. A SoundPop 360 kis mérete ellenére is erőteljesen szól, ami az LG otthoni szórakoztató-elektronikai, illetve mobilkommunikációs üzletágai együttműködésének eredménye. 

A henger alakú hangszóró 360 fokos szórástartománya lehetővé teszi, hogy a hallgató az eszköztől mért helyzetétől függetlenül kiváló hangminőséget tapasztaljon. A hangszóró ezért tökéletes választás akár nagyobb, csoportos zenehallgatáshoz is, ráadásul a bulinak az akkumulátor teljesítménye sem szab határt: a készülék akár 20 órán keresztül bírja energiával ??, így gyakorlatilag bármilyen helyzetben megállja a helyét.


A két új hangszóróban is megtalálható fejlett funkciók a piacon csak az LG vezeték nélküli eszközeiben érhetők el. Ezek közül a Multi Point például lehetővé teszi azt, hogy egyszerre több Bluetooth-képes eszköz csatlakozzon hozzájuk, így egyszerre akár két felhasználó is átveheti az irányítást a hangszóró felett, megoszthatja egymással zeneszámait.
 

A Dual Play segítségével pedig ― ennek fordítottjaként ― két LG-hangszóró csatlakozhat egyetlen mobileszközre, ami már olyan személyre szabott beállításokat is lehetővé tesz, mint a sztereó mód. A TV Sound Sync funkcióval pedig Bluetooth-képes tévékhez képesek kapcsolódni a készülékek, ez pedig már valódi házimozirendszer kiépítésére is alkalmassá teszi őket.

Az LG tovább bővített Bluetooth-képes hangszórópalettája és a Music Flow P5 egy speciális kiadása is látható lesz az IFA 2015 szakkiállításon szeptember 4. és 9. között az LG standjánál, ahol az érdeklődők egy router közbeiktatása nélküli Music Flow hálózatot is megtekinthetnek.