Ultravékony készülékházzal debütált a Galaxy Note 5

Czipperer Dia, 2015. augusztus 14. 11:42

Megérkezett az ötödik generációs Galaxy Note modell. A korábbi Note készülékekhez hasonlóan az ötös széria modellje is új dizájnt kapott: a Samsung a plasztik borítást fémre és üvegre cserélte.

A Galaxy S6 egde+-szal karöltve bemutatkozott a Galaxy Note széria legújabb tagja is, a Note 5-ös modell. A fém- és üvegborítással megáldott készülék 5,7 hüvelykes Super AMOLED QHD kijelzőt kapott.

A Galaxy S6 egde+-hoz hasonlóan a gyártó a RAM méretét 4 gigabájtra növelte, valamint a készülék lelke is azonos: mindkét modell a Samsung saját Exynos 7420-as processzorát kapta meg. Jelenleg az a leggyorsabb mobilprocesszor a piacon.

Mint ahogy az már korábban sejthető volt, a Samsung vadonatúj tárhely technológiája elsőként a Note 5-ben debütált. Az UFS 2.0 sztenderd révén nincs szükség microSD bővíthetősége, hiszen 128 gigabájt szabad hely áll a felhasználók rendelkezésére. Legalábbis ezt hitük először, ugyanis a szabvány ezt lehetővé teszi. A Samsung azonban mégsem pakolt ennyit a modellbe, hanem az S6 edge+-hoz hasonlóan csak 32 és 64 gigabájtos változat lesz kapható.

A kamera teljesítménye jobbnak ígérkezik az S6-os szériához képest. A főkamera egy 16 megapixeles, f/1.9-es, plusz optikai képstabilizátorral és valós idejű auto HDR-rel megáldott példány, mellyel 2160 pixeles videók is rögzíthetők, valamint 1080 pixeles felbontásban élő közvetítések is a YouTube-ra. A modell előlapi fénylesője pedig egy f/1.9-es apertúrájú 5 megapixeles darab.

 

A vállalat a hangzáson is fejlesztett. Az új Ultra High Quality Audio sokkal gazdagabb hangzást kínál, valamint Bluetooth-on túl a Level On fülhallgatókat is támogatja.

A phablet a Samsung Pay mobilfizetési megoldást is támogatja, amely az NFC-n felül MST, vagyis biztonságos mágneses adatátviteli támogatással is rendelkezik. A Pay elsőként Dél-Koreában lesz elérhető, szeptembertől pedig az Egyesült Államokban is használható lesz a megoldás.

A telefon továbbá Cat.6-os/Cat.9-es LTE és Bluetooth 4.2-es támogatással rendelkezik, fedélzetén pedig az Android 5.1.1 Lollipop teljesít szolgálatot.

A Samsung az ujjlenyomat-olvasót is megújította a biztonságos tranzakciókhoz, valamint egyéb más funkciókhoz szabva. Az S-Pen is jobb lett. Előnye, hogy kikapcsolt kijelző mellett is lehet jegyzetelni, rajzolni.

A telefonhoz billentyűzet is csatlakoztatható, méghozzá a hátlapra, mely az előlap alsó felén húzódik végig.

Az akkumulátor kapacitása azonban csökkent. A 3000 mAh-es aksi 220 mAh-rel kevesebb, mint az elődmodellé. Viszont cserébe a vezetékes és vezeték nélküli gyorstöltési megoldásokat is támogatja az eszköz.

 

 

A készülék már előrendelhető fekete zafír, gyöngyház fehér, arany és ezüst platina árnyalatokban, augusztus 21-én pedig már kapható is lesz a tengerentúlon, az Egyesült Államokban és Kanadában.

 

Forrás: GSMArena.com