A Gear A nevet viselheti a Samsung új okosórája

Czipperer Dia, 2015. július 20. 13:25

Már egy ideje pletykák tárgyát képezi a Samsung soron következő okosórája. Az eddig Orbis néven emlegetett eszköz azonban a Sammobile szerint Gear A névre hallgat majd.

A Galaxy Note 5 oldalán debütálhat a dél-koreai techóriás, a Samsung soron következő okosórája. Ha minden igaz, már nem is kell olyat sokat várni az új üdvöskékre, ugyanis egy nemrégen szárnyra kapott pletyka szerint a Samsung előbb mutatja majd be az eszközöket.

Bár eddig mindig az IFA szakkiállításon ismerhettük meg a legújabb Galaxy Note eszközöket és a vállalat új okosóráit is, azonban idén a híresztelések szerint a vállalat úgy döntött, az iPhone-ok bemutatóját megelőzően nyáron leplezi le az új modelleket.

Bár ez még kérdéses, ahogyan az is, pontosan mit tartogat a Samsung a felhasználóknak, azonban már egyre több pletykát lehet hallani az új eszközökről.

A legújabb híresztelések szerint az eddig Orbis kódnevet viselő kör alakú okosóra Gear A névre hallgat majd. Erről a Sammobile számolt be, akik az eddig kiszivárgott specifikációkat is közölték. Ha minden igaz, a modell a Samsung saját Exynos processzorával felszerelve, 4 gigabájt tárhellyel és 768 megabájt RAM-mal érkezik majd.

Az eddigi infók alapján az óra számos szenzort is tartalmaz, többek között légnyomás-, szívritmusmérő érzékelőt, valamint Wifi chipet és GPS-t is. Utóbbi egyben azt is jelenti, hogy telefon nélkül is nyomon követheti a felhasználó aktuális pozícióját.

A karóra fedélzetén pedig a mostanában népszerű Android Wear rendszer helyett egy egyedi Tizen verzió teljesít majd szolgálatot, melyet kifejezetten a kör alakú megjelenítőre optimalizálnak. Ez pedig azt is jelenti, hogy nem minden Android mobillal lesz majd kompatibilis az óra, csupán a Samsung eszközeivel.
 


A korábbi jelentések alapján a karóra a kör alakú számlapjának kerete sem hagyományos funkciót tölt be. Ha minden igaz, ezzel lehet majd a kezelőfelületet vezérelni.

A Samsung Gear A kiegészítő a vállalat hetedik okosórájaként lép majd színre.

 

Forrás: Mashable.com; kép: wearable.com