Bemutatkozott a Galaxy Tab S2 8.0 és a Tab S2 9.7

Czipperer Dia, 2015. július 20. 11:05

A korábban pletykák kereszttüzében álló Galaxy táblagépekről végre hivatalosan is lehullt a lepel. A dél-koreai gyártó új, Galaxy Tab S2 szériája 9,7 és 8 hüvelykes változatot is magában foglal.

A Samsung hivatalosan is bemutatta Galaxy Tab S2 táblagépeit. Az eszközöket a vállalat legvékonyabb és legkönnyebb táblagépeiként emlegetik.

Már korábban is lehetett arról hallani, hogy kecses „jószágok” érkezhetnek a Samsung háza tájáról: a korábbi pletykák azt állították, még az iPad Air 2-nél is vékonyabb Samsung táblagép érkezik.

A modellek azonban még vékonyabbak, mint korábban gondoltuk. Korábban még 6,1 milliméter vastagságú modellről szóltak a hírek, azonban most már hivatalosan is kiderült, hogy mindkét modell 5,6 milliméteres vastagsággal érkezik, és súlyuk is igen barátinak ígérkezik: a Tabs2 8.0 356, a Tab S2 9.7 pedig 389 grammot nyom.

 Nagyításhoz kattints a képre

Természetesen mindegyik készülék fedélzetén a legújabb Android 5.0 Lollipop rendszer teljesít szolgálatot, meghajtásukról pedig egy nyolcmagos processzor gondoskodik (négy 1,9 GHz-es és szintén négy 1,3 Ghz-es maggal). A Super AMOLED kijelzővel megáldott tabletek 8 megapixeles fő- és 2,1 megapixeles előlapi kamerával, 3 gigabájt RAM-mal és változattól függően 32, illetve 64 gigabájt tárhellyel érkeznek. A modellek csak Wifi, valamint Wifi és LTE változatban is elérhetők lesznek, multitasking és ujjlenyomat-olvasó funkcióval felvértezve.

Fő különbség a két eszköz között az akkumulátor kapacitása. A kisebbik jószág 4000 mAh-es, a nagyobbik modell pedig 5870 mAh-es aksit kapott. Mindkét táblagép Dél-Koreában debütált. Bár az árról egyelőre nem beszéltek, a vállalat ígérete szerint azonban a jövő hónaptól világszerte elérhetőek lesznek.

 

Forrás: GSMArena.com