Vedd rá magad a mozgásra!

Vértes Judit, 2015. június 29. 09:51

Nehéz rávenni magad a délutáni edzőteremre, futásra? Ha a pénz vagy a többiek véleménye motivál, a Pact vagy az IFTTT a segítségedre lehet.

A Pact egy Android vagy iOS eszközökre letölthető alkalmazás, ami jutalmaz minden olyan eseményt, ami az egészséges életmódhoz kapcsolódik, ha elmész az edzőterembe, zöldséget eszel vagy számolod a kalóriákat. Ha eléred a célodat, pénzt kapsz érte. De honnan jön ez a pénz? Természetesen azoktól, akik viszont nem teljesítették a heti kitűzött feladatukat, és ezért büntetést kell fizessenek. Ha a pénz motivál, az alkalmazás letöltésével könnyebben elérheted a célod.

Ha viszont nem szeretnél anyagi kockázatot vállalni, az IFTTT beállításaival veheted rá magad a sportolásra. A különböző Facebook vagy Twitter üzenetek beszámolnak a sport tevékenységedről. Az alkalmazás üzenetet küld az ismerőseidnek, ha épp az edzőteremben vagy, illetve megjelenik ha teljesítetted az aznapra kitűzött célodat. De ha a szégyentől való félelem segít rávenni a mozgásra, azt is beállíthatod, hogy megjelenjen, ha aznap nem teljesítetted a kitűzött mozgást.

Az alkalmazás összekapcsolható a különböző aktivitás mérőkkel, köztük a FitbitMisfit,Nike+Jawbone Up és Withings applikációkkal, így ha edzőterembe nem is jutunk el, legalább figyelhetünk arra, hogy az 1000 lépést megtegyük.
 

 

 

Forrás: Cnet.com