Magyar okostelefonos robot tanítja programozni a fiatalokat

forrás: Prím Online, 2015. június 18. 09:00

Magyar fejlesztők olyan robotot alkottak, melynek segítségével a fiatalok játékos formában sajátíthatják el a programozást. A szerkezet okostelefonnal működik.

Játék- és oktatórobot egyben a Codie névre hallgató találmány, mely magyar fejlesztők munkája. A megoldás ráván a fiatalok játékos formában tqanulhatnak programozni.

Mikor a gyereknek kicsit pihenni akar, egyszerű távírányítós autóként is használható a találmány. A Minden tudás adásában magyarázta el az egyik társalapító, Lipécz Ádám, hogy az eredeti ötlet onnan származott, hogy egyetemi évei alatt a programozás alapjait tanította és azon gondolkodott, hogy miként lehetne a programozást megszerettetni és egyszerűen átadni és játékos formák között oktatni.

A Codie egy fából készült roboteszköz, és tele van pakolva szenzorokkal, programozható ledkörrel, ultrahangos távolságmérővel, van benne digitális iránytű, és nagyon sok más pici szenzor, amit a gyerekek programozni tudnak egy olyan alkalmazás segítségével , amit a startup cégük fejleszt.

A robot irányítása, programozása pedig okostelefon segítségével történik.
 


Codie nem feltétlenül versenyautó vagy programozható robot, hanem mondjuk fényszenzoros ébresztőóraként is funkcionálhat, vagy különböző hangokat is le lehet vele játszani. A felhasználása a gyerekek kreativitásán múlik.