10% felett jár a Lollipop

Czipperer Dia, 2015. június 2. 10:18

Még egy újabb hónap telt el, amely alatt még tovább növekedett a Lollipop felhasználók tábora. Igaz, a múlt havi adatokhoz képest nem rendeződött át nagy mértékben a lista.

A Google közzétette legfrissebb eredményeit mobil operációs rendszerének elterjedtségéről. A legújabb Android verzió, a Lollipop hónapról hónapra szépen növekszik: immáron átlépte a 10%-os küszöböt is.

A múlt havi számok alapján még éppen a 10%-os érték alatt volt a Lollipop userek tábora (9,7%), mostanra azonban már 12%-ot is elhagyta ez az érték, egészen pontosan 12,4%-os a rendszer elterjedtsége.

A Lollipop 5.0-ás verzióját június 1-jéig bezárólag a felhasználók 11,6%-a használta, az 5.1-es frissítést pedig 0,8%. A számok alapján látszik, hogy egyre több modell kapja meg az új rendszert fedélzetére, a 5.0-ás lollipopos készülékek aránya 2,6%-kal nőtt, a 5.1-es verziót használók aránya pedig 0,1%-kal.

A sort változatlanul a Kitkat vezeti a maga 39,2%-ával. Igaz, itt már némi csökkenést tapasztalhatunk az egy hónappal ezelőtti adatokhoz képest (39,8%). A többi verziónál ugyanez a helyzet (lásd a képen), kivéve a 2.2 Froyónál, amely stabilan tartja 0,3%-os részesedését.

májusi adatok


 

áprilisi adatok

 

 

 

Forrás: GSMArena.com