Szupervékony, falra „ragasztható” OLED kijelzővel rukkolt elő az LG

Czipperer Dia, 2015. május 21. 12:30

A kisebbik dél-koreai gyártó, az LG egy különösen vékony OLED kijelző prototípust mutatott be, kitaposva ezzel az utat az újgenerációs szupervékony tévéknek.

Az LG egy nem mindennapi megoldást mutatott be. Egy olyan vékony kijelzőről rántották le a leplet, amelyről első ránázásre nehezen hihető, hogy valódi, ugyanis nagyon vékony. A kecses kialakítású OLED panel 55 hüvelyk átmérőjű, és nagyjából 4,2 fontot (1,57 kilogramm) nyom. Vastagságát tekintve pedig mindössze 0,97 milliméter.

Különlegessége, hogy a felhasználók könnyen a falra rögzíthetik a panelt, mindössze egy mágneses alátétre van szükség. Ezáltal pedig könnyen le is vehető, és bárhová áthelyezhető.


Az új modell sokkal vékonyabb, mint a vállalat eddigi legkecsesebb kijelzője. A jelenlegi 55 hüvelykes OLED paneljük 4,3 milliméter vastag.

A kijelző prototípust a vállalat egy keddi eseményen mutatta. Yeo Sang-deog, az LG OLED divíziójának vezetője szerint a cél, hogy még idén, a harmadik negyedévben felpörgessék az OLED kijelzők gyártását. A tervek szerint ebben az évben 600 ezer, jövőre pedig 1,5 millió darabot szeretnének eladni.

 

 

Forrás: Mashable.com