A Sony Xperia Z és ZR modellek is megkapták a Lollipop frissítést

Czipperer Dia, 2015. május 21. 11:41

A Sony két új mobiljára teszi elérhetővé a Google legújabb operációs rendszerét. Az Xperia Z és ZR is megkapja a „nyalókát” a fedélzetére.

Két Sony modell is frissül a legújabb Android rendszerre. A Sony Xperia Z és ZR készülék is Android 5.0.2 Lollipop rendszert kap.

Az update mérete nagyjából 700 megabájt. A frissítés révén a telefonok nem csupán új rendszert kapnak fedélzetükre, hanem a Google Material dizájnjával kompatibilis appokat is. Az új Android továbbá lehetővé teszi számukra, hogy a különféle appokat SD-kártyára helyezzék át, illetve a multi-user profil, valamint a guest (vendég) mód is elérhető lesz. Ezen felül az intelligens zárolási képernyő értesítések és a testreszabható beállítások is érkeznek a Lollipoppal.

Ahhoz, hogy a felhasználók telepíthessék készülékükre az új rendszert, minimum 1,2 gigabájt szabad helyre van szükség az eszközön (de ennél több az ajánlott), és érdemes biztonsági mentést készíteni a fontos adatokról a frissítés előtt.

Különféle felhasználói visszajelzések alapján az update Bolíviában, Bangladesben, Tajvanon és Hong Kongban is elérhető már. A többi piac is csatlakozik a sorba az elkövetkezendő hetekben.

Eddig az Android Lollipop az alábbi Sony modellre vált elérhetővé: Xperia Z, Xperia ZR, Xperia ZL és az Xperia Tablet Z.

 

 

 

Forrás: GSMArena.com