Az ügyfeleknek is fel kell készülniük a Hipernet használatára

Kütyü Magazin, 2015. május 15. 12:21

A Telenornál március óta megszűntek a technológiai korlátok: tarifacsomagjától függetlenül minden előfizető ugyanazt a leggyorsabb Hipernet hálózatot használhatja. A szolgáltatás elérése nem igényel külön előfizetést, de az ügyfeleknek is fel kell készülniük ennek használatára.

A Telenor összegyűjtötte, mit kell tenni ügyfeleinek, hogy nyáron már a maximumot hozhassák ki Hipernet előfizetésükből.

A szupergyors mobilinternetezés egyik fontos feltétele, hogy a Hipernetre csatlakozó készülék – okostelefon, tablet vagy más okos eszköz - támogassa a 4G-hálózatot. Ez ma már egyáltalán nem a csúcsmobilok kiváltsága, közepes árfekvésű készülékek is alkalmasak lehetnek rá.


Azt, hogy egy okostelefon támogatja-e a 4G-t a készülékek képernyőjének tetején, a jelerősség mutató mellett megjelenő 4G vagy LTE felirat is jelzi, de a készülék „Beállítások” menüjében, a Hálózati mód beállításainál bárki ellenőrizheti, és bekapcsolhatja, ha a készülék erre alkalmas. A Telenor munkatársai a cég Facebook oldalán is 
 a telefon típusának megadásával – hamar segítséget adnak. Fontos továbbá, hogy a 4G eléréséhez újfajta, úgynevezett „USIM” SIM-kártyára is szükség van. A régebbi típusú kártyák cseréjét a Telenor üzleteiben díjmentesen biztosítja ügyfeleinek.

A Telenor leggyorsabb Hipernet lefedettsége dinamikusan növekszik. Az egyes települések aktuális lefedettségéről a vállalat honlapján elérhető térképtájékoztat.

Néhány előny, amit a leggyorsabb Hipernet használata jelent: a gyors letöltési sebességgel szinte azonnal megnyílnak a weboldalak, e-mailek nagyobb csatolmánnyal is gyorsabban elküldhetőek, hamarabb letölthetőek, ugyanígy a képek megosztása pl. Facebookon vagy Instagramon. Akadás-mentes online videózást, kitűnő minőségű streaming zenehallgatást tesz lehetővé. A hálózat gyors reakcióideje révén internetes – akár több szereplős, multiplayer – játékok futtatására is ideális.

A megnövelt feltöltési sebességnek köszönhetően pl. Skype videóhíváskor a vonal másik végén lévő ismerőshöz is jó minőségű videofelvétel küldhető saját magunkról, és a másik fél is késleltetés nélkül látható magunk előtt. Kiránduláskor megtervezhető a túraútvonal, a telefon által számlált lépések, bejárt útvonal, az okostelefonnal mért sportteljesítmény azonnal online megosztható az ismerősökkel.

A Telenor a Hipernet életérzés bemutatására új reklámfilmet is forgatott. Elsők között járt reklámfilm forgatócsoport a 4-es metró Gellért téri megállójában, ahonnan a sebességet és megbízhatóságot sugalló reklámfilm története indul.

Itt a legújabb Hipernet filmünk!

Nézd meg elsőként, exkluzívan legújabb Hipernet filmünket! Komoly munka van mögötte, sokat fogunk még mesélni róla. Jó szórakozást!Megosztani ér! :) Köszönjük.

Posted by Telenor Hungary on 2015. április 29.