A Google ideiglenesen leállította Map Maker alkalmazását

Vértes Judit, 2015. május 15. 10:15

A Google átmenetileg leállította a Map Maker alkalmazást, aminek segítségével bárki kiegészíthette, szerkeszthette a térkép valamely részletét. 

A Google úgy döntött, átmenetileg leállítja Map Maker alkalmazását. A leállítás oka, hogy a múlt hónapban valaki egy Apple logót lepisilő Android figurát szerkesztett a pakisztáni Rawalpinditől délre. 
 


A Google azonnal eltávolította a képet, amint észrevette, egy másik, a vállalatot kritizáló megjegyzéssel együtt.

A térképszerkesztő így most nem elérhető. Arra egyelőre nem tudtak választ adni, hogy mennyi ideig, de megerősítették, hogy a leállítás oka a múlt hónapban történt incidens.


 

Jelenleg a tartalom ellenőrzését próbálják megoldani. Eddig a rendszer a felhasználók visszajelzésein alapult, illetve automata eszközök segítségével szűrték ki a spameket, a tréfás vagy nem megfelelő tartalmakat.

A help forum linkre kattintva elolvashatjuk a termékmenedzser, Pavithra Kanakarajan magyarázatát erről a nehéz döntésről.

„Az elmúlt hónapokban több támadás is érte a Google Map alkalmazást.” – írja Pavithra Kanakarajan. Ezért felfüggesztették a felhasználó és automata általi jóváhagyás rendszerét, és jelenleg  keresik azt az intelligensebb eljárást, melynek segítségével megelőzhetőek a hasonló incidensek.

A Google szóvivője kifejtette, hogy már dolgoznak a jövőbeni problémák kiküszöbölésén, és reményeik szerint hamar visszatér az alkalmazás.

Ez valószínűleg nem néhány napos munka lesz. Jelenleg az automata rendszert lekapcsolták, és minden egyes szerkesztést egyesével ellenőriz a Google. Ez nyílván nagyon lelassítja a változtatások folyamatát.

 

 

Forrás: Mashable