A Sony új UHD 4K TV-k vékonyabbak, mint az iPhone 6

Czipperer Dia, 2015. április 21. 11:15

Új UHD 4K felbontásra képes tévékészülékekkel gazdagodott a Sony portfóliója. A tévék legfőbb jellegzetessége a vékony kialakítás, amellyel az egyik modellnek még az Apple legújabb mobilját is sikerült túlszárnyalnia.

Nem csak az Apple az egyetlen gyártó, aki évről évre vékonyabb és könnyebb masinákat dob piacra. A Sony legújabb 4K televíziói sem szégyenkezhetnek a versenyben, sőt. Az újonnan bemutatott UHD 4K tévék a legvékonyabb pontjukon mindössze 0,2 hüvelyk vastagságúak, ezzel sikerült ráverniük a tavaly debütált iPhone 6 modellekre is.

A Sony több új készüléket is piacra dob. Az X900C modell 55 hüvelyk, a nagyobbik, X910C pedig 65 hüvelykes képátlóval rendelkezik.

A vállalat a keretek terén is nagy lépést tett. Mindkét modell olyan, mintha egyáltalán nem lenne keretük, hanem széltől szélig tartó kijelzővel rendelkeznek. Ez nagy lépés, tekintve, hogy a Sony ilyen, majdnem keret nélküli televíziókat még nem dobott piacra.


Az UHD tévék révén a felhasználók nagyobb színválasztékkal is találkoznak, melyet az új X1-es processzor is támogat.

A két modell Android TV támogatást is kap, ez azt jelenti, hogy közvetlen hozzáférést biztosítanak többek között a Google Play, Netflix, Hulu, YouTube, Amazon Instant Video tartalmakhoz. A tévék a Google Castot is támogatják, melynek révén könnyen sugározhatók az egyes tartalmak okostelefonról, illetve táblagépről is.

A modellek a hangkereső funkciót is támogatják, az X900C készülék pedig PlayStation Now támogatással rendelkezik. A Sony streaming szolgáltatása révén könnyedén játszhatnak a felhasználók PS3 játékokkal anélkül, hogy rendelkeznének konzollal.

Azonban nem a fentebb említett két modell kategóriájának csúcsai. A Sony UHD tévék idei zászlóshajó modelljei a 65 hüvelykes X930C és a 75 hüvelykes X940C készülék. Mindkét eszköz képes HDR (High Dynamic Range) tartalmak megjelenítésére. Az előbbi modell szerényebb, 4,500 dolláros, utóbbi pedig 8000 dolláros árcédulával lesz kapható. A fentebb említett tévék árát egyelőre még nem közölte a vállalat, de várhatóan kedvezőbb árú modellekről van szó.

 

 

 

 

Forrás: Mashable.com