A távirányítókat válthatja ki az iBlue két új terméke

Kütyü Magazin, 2015. április 10. 13:51

Az iBlue két új termék dobott piacra. Az okos kaputechnikai kiegészítő és indításgátló termék a Bluetooth Smart technológián alapul, és céljuk, hogy kiváltsák a hagyományos távirányítókat.

Okostelefonnal vezérelhető autó biztonságtechnikai és a kaputechnikában használatos hagyományos távirányítók kiváltására hivatott két új terméket mutatott be az okos otthon termékeket fejlesztő iBlue. Az iBlue Smart Gate és az Immobilizer a bankkártyáknál használt, 128 bit erősségű titkosítási eljárást alkalmazza a mobilkészülékek és az iBlue eszközök közötti kommunikáció titkosítására. A Smart Gate-be integrált, az Apple által kifejlesztett iBeacon technológiának köszönhetően a kapu megközelítésekor automatikusan felugró értesítés segíti az applikáció kényelmesebb és egyszerűbb kezelését.

A termékekhez ingyenesen letölthető applikációk (iBlue Smart Key, iBlue Immobilizer) mind a három nagy mobilplatformra – iOS, Android és Windows Phone – elérhetők. A közeljövőben az iBlue termékek a folyamatosan teret nyerő viselhető okoseszközökről is vezérelhetőek lesznek.

iBlue Smart Gate

Az iBlue Smart Gate felhasználási köre rendkívül széles. Lényegében az összes elektronikus vezérlésű kaputechnikai eszközbe könnyen integrálható, mint például mágneszáras ajtók, automata ajtók, garázskapuk, ipari kapuk, sorompók, liftvezérlések, illetve minden kaputechnikai rendszerbe, ami hagyományos távirányítással működik. 
 


A termékhez készült Smart Key nevű applikációban minden iBlue Smart Gate termékhez egy virtuális kulcsot hozhat létre a felhasználó, amelyet egyszerűen meg is oszthat másokkal.  A kulcsok másolásvédelme biztosított, mivel a megosztott kulcsok nem oszthatók tovább. Az applikáció a kulcs tulajdonosának megosztáskor lehetőséget ad lejárati idő megadására, vagy akár egyszeri használat beállítására is. A nagyszámú felhasználók közti gyors és hatékony kulcsmegosztást pedig felhő alapú szolgáltatással lehet majd megvalósítani. Itt a felhasználóknak lehetősége nyílik komplexebb jogosultságok kiosztására, folyamatos frissítésére és adminisztrálására. 

iBlue Immobilizer

A járművek védelmére kifejlesztett eszköz egyik fontos tulajdonsága, hogy semmilyen külső nyom nem utal a jelenlétére. Nincs szükség antenna, visszajelző led, vagy a PIN kód beütésére alkalmas billentyűzet beszerelésére. A teljesen fekete dizájn és az egyforma fekete vezetékek pedig nehezen felfedezhetővé teszik az eszközt. Az indításgátló beépítése könnyen elvégezhető, két tetszőleges, a motor indításához szükséges egység áramkörét kell a készülékkel megszakítani. 
 


Az immobilizer kezelése az ingyenes iBlue Immobilizer okostelefon applikáció segítségével történik. Az iBlue Immobilizernek két üzemmódja van. Normál üzemmódban a gyújtás ráadása után a megfelelő 6 jegyű PIN kód beadásával engedélyezhető a motor indítása. Ebben az üzemmódban az applikációban lehetőség van automatikus PIN kód bevitel beállítására is. Szerviz üzemmódban nincs szükség a PIN kód beadására, a gépjármű azonnal indítható. A termék csak gyújtás ráadása után bocsájt ki magából Bluetooth rádió jelet, ezzel is nehezítve a felfedezhetőségét, bemérhetőségét. Az iBlue Immobilizer lényegében bármilyen járműben alkalmazható megoldás. A készülék TÜV jóváhagyással is rendelkezik.

A termékek bruttó fogyasztói árai: az iBlue Smart Gate: 149 euróba, iBlue Immobilizer pedig 149 euróba kerül. A termékek április 8-tól 18:00-tól vásárolhatóak meg a hivatalos weboldalon.