Videón a BlackBerry Leap

Farkas Norman, 2015. március 31. 10:47

A BlackBerry hivatalos blogján jelent meg egy videó, amin egy perc erejéig látható működés közben a Mobile World Congress során leleplezett, s április folyamán piacra kerülő Leap okostelefon.

Mint kiderült, sok konkurenséhez hasonlóan a BlackBerry is egy középkategóriás újdonsággal készült a márciusi Mobile World Congressre. A kanadai gyártó a Leap nevű mobilt húzta elő a kalapból Barcelonában, ami 5 hüvelykes HD kijelzővel, a Z3-at idéző dizájnnal, fizikai QWERTY gombsor nélkül érkezett.

Az alkotni vágyó fiatal üzletembereknek szánt készülék piaci premierje csak áprilisban lesz, de szerencsére nem kell addig várnunk, ha működés közben szeretnénk látni. Donny Hallivell ugyanis egy kamera kíséretében már vetett egy pillantást a Leapre, amit ennek köszönhetően az alábbi videón mi is közelebbről megismerhetünk.

 

 

A rövid felvétel nem sok újdonságra mutat rá, – Donny felhívja a figyelmet az új BlackBerry 10.3.1 operációs rendszer, illetve a BlackBerry Blend és a BlackBerry Hub jelenlétére – de legalább kiderül belőle, hogy Leap nem csak a sajtófotókon mutat jól, hatalmas kijelzőjén pedig rengeteg információ kényelmesen elfér.

A gördülékeny működéssel és korrekt, legalább egy napos üzemidővel kecsegtető BlackBerry Leap várható ára 275 dollár körül alakul. Ezt az árcédulát szem előtt tartva nem érdemes szurkálni a céget, amiért porosodó kétmagos processzort és „csak” 8 megapixeles kamerát pakolt a telefonba, hiszen a Leap nem egy csúcsmodell, hanem egy középkategóriás BlackBerry, ami elsősorban céleszköz szeretne lenni a startupok kezében.

 

 

 

[Forrás: BerryBlog]