Üveg felületeken is helytáll a Logitech MX Master egere

Kütyü Magazin, 2015. március 24. 10:30

A Logitech bemutatta MX Master nevű, vezeték nélküli egerét. Az eszközt a több képernyőn, eszközön és operációs rendszeren egyidejűleg történő munkára tervezték, emllett pedig számos felületen, többek között üvegen is megállja a helyét.

A Logitech egy új egeret mutatott be, melynek különlegessége nem csupán abban rejlik, hogy vezeték nélküli technológiával működik, hanem több eszközön és operációs rendszeren végzendő munka során, valamint üveg felületeken is gond nélkül működik. Az MX Master névre keresztelt egér akár egy teljes napot is kibír egyetlen töltéssel, amelyhez mindössze négy percre van szükség.

A rágcsáló sebességhez igazodó görgetési rendszere automatikus váltásra képes a kattintásonkénti görgetésről a hipergyors szkrollozásra, az egeret ugyanakkor felszerelték a nagyujjra optimalizált, oldal irányú görgetést lehetővé tevő, és egy, az oldalak közötti váltásra tervezett gombbal is. Windows és Mac számítógépekkel, laptopokkal és tabletekkel is használhatjuk, az MX Master kütyüjeinkkel a mellékelt Unifying Receiveren, vagy Bluetoothon keresztül is képes kommunikálni.


gyszerre akár három eszközt is használhatunk. Az MX Masteren található Easy-Switch gomb segítségével váltogathatunk a képernyők, operációs rendszerek között, egy speciális gombnak köszönhetően pedig a Maces gesztusok végrehajtására is képes az egér.

A Logitech Options szoftver segítségével az összes gomb személyre szabható, a Logitech Darkfield lézeres szenzor pedig gyakorlatilag minden – még üveg és fényes – felületen is lehetővé teszi a navigálást.

 

Az egér újratölthető akkumulátora használattól függően, egy feltöltéssel akár 40 napig is bírja, a beépített Led pedig figyelmezteti a tulajdonost, amennyiben az egeret tölteni kell. Négy perc feltöltéssel egy teljes napi használatot kapunk, de az egeret akár töltés közben is lehet használni.

A Logitech MX Master vezeték nélküli egér várhatóan 2015 áprilisától lesz elérhető Európában. Ajánlott kiskereskedelmi ára 100 euró.