Két új ingyenes Nikon alkalmazás a kreativitás jegyében

Kütyü Magazin, 2015. március 6. 15:30

A Nikon két új szoftveralkalmazást mutatott be: a ViewNX-i képtárolót és a ViewNX-Movie Editor szerkesztőt. Mindkét alkalmazás ingyenesen letölthető.

Új appok a színen

A ViewNX-i a felvétel utáni kreatív lépésekben nyújt segítséget. Olyan képtároló, amellyel egyetlen központi platformon, könnyen rendszerezhetők, szerkeszthetők és megoszthatók a fényképek és a videók. Segítségével teljesen átvehető az irányítás a képek felett. Három külön munkaterületet biztosít, így azonnal lehet váltani a képek rendezése, valamint a térképes és a feltöltési műveletek között.

A ViewNX-i platform szorosan integrálódik a ViewNX-Movie Editor szerkesztővel, és együttműködik a Nikon népszerű Capture NX-D alkalmazásával, így azonnal hozzáférhet a fejlettebb funkciókhoz is. Mindkét program közvetlenül a ViewNX-i képtároló eszközből nyitható meg, amikor csak szükséges.

A felhasználóbarát felület a Nikon korábbi, ViewNX2 nevű alkalmazásából származik. Ezenkívül az új funkciók között megtalálhatók kiegészítő fájlformátumok, amelyekkel a képek minőségromlás nélkül dolgozhatók fel, valamint a képek közvetlenül a ViewNX-i platformról közzétehetők a közösségi oldalakon. A videokészítők számára az integrált ViewNX-Movie Editor teszi könnyűvé a felvételek szerkesztését, vágását és kezelését. 

Főbb funkciók: