Itt a fémes Wiko Highway Star 4G és a szuperkarcsú Pure 4G

Farkas Norman, 2015. március 5. 14:30

A francia Wiko két LTE-képes mobillal rukkolt elő. Míg a Highway Star 4G nevű újdonság alimínium házával és viszonylag erős hardverével hívja fel magára a figyelmet, addig a Pure 4G 5,1 milliméteres karcsúságával igyekszik kitűnni az okostelefonok tömegéből.

A Wiko március 2-án rántotta le a leplet két új okostelefonjáról. Mindkét készülék támogatja a 4G LTE adatátvitelt, de egyéb izgalmakat is kínálnak. A Highway Star 4G a felső-középkategóriában versenyez és ennek megfelelően fém burkolattal és izmos hardverrel büszkélkedhet, kisebb testvére, a Pure 4G pedig főként kecses megjelenése miatt kerülhet a figyelem középpontjába.

A francia gyártó zászlóshajójának tekinthető Highway Star 4G lelke egy meg nem nevezett nyolcmagos, 1,5GHz-es ARM Cortex-A53 processzor, amit 2GB RAM, 16GB bővíthető belső tárhely, valamint 2450mAh kapacitású akkumulátor vesz körül. A telefon „arca” egy 5 hüvelykes, 1280 x 720 pixel HD felbontású AMOLED kijelző, amit Corning Gorilla Glass 3 üveg véd a sérülésektől.

 

 

A 141 x 71,4 x 6,6 milliméteres és 123 grammos, alumínium burkolattal szerelt mobil képalkotási képességeit egy 5 megapixeles előlapi és egy 13 megapixeles, LED villanóval segített hátlapi kamera határozza meg. A dual SIM-es Star 4G fedélzetén az Android 4.4.4 KitKat operációs rendszer fut, és repertoárjában – nevéhez hűen – megtalálható a Cat. 4 LTE hálózati támogatás, amely 150 megabites (elméleti) letöltési sebességgel kecsegtet.

A divatmobilok táborát erősítő Highway Pure 4G egy fokkal gyengébb fenti társánál, cserébe viszont a világ egyik legvékonyabb okostelefonjaként tekinthetünk rá. Az Android 4.4.4 KitKat rendszert futtató mobil működését egy négymagos, 1,2GHz-es Qualcomm Snapdragon 410 processzorra bízták a Wiko mérnökei, ami mellé 2GB RAM-ot, 16GB bővíthető tárhelyet és 2000mAh-s akkumulátort pakoltak.

 

 

A csupán 5,1 milliméter vastag és a mérlegen mindössze 91 grammot nyomó újdonság előlapját egy 4,8 hüvelykes, 1280 x 720 pixel HD felbontású AMOLED panel uralja. A név kötelez, vagy a Pure 4G-ben is helyet kapott egy LTE modem, így a megfelelő hálózat rendelkezésre állása esetén pikk-pakk megoszthatjuk barátainkkal mobilneten keresztül fotóinkat, amit a telefon 8 megapixeles hátlapi, vagy 5 megapixeles előlapi kamerájával lőttünk.

Egyelőre sajnos egyik modell árát sem árulta el a Wiko, megjelenésükről is csak annyit tudunk, hogy az év első felében várható.


 

[Forrás: GSM Arena]