Lumia 635 – 1GB RAM-mal is

Farkas Norman, 2015. február 23. 13:33

A Microsoft úgy döntött, hogy bizonyos régiókban 512MB helyett 1GB RAM-mal dobja piacra középkategóriás mobilját, a Lumia 635-öt. A készülék erősebb változata hódíthat hazánkban, erre utal ugyanis a Telenor Magyarország weboldala.

A napjainkban kapható 512MB RAM-mal szerelt okostelefonok zöme Windows Phone alapú Lumia, ami annak köszönhető, hogy a Microsoft mobil rendszere a kiváló optimalizálás miatt gyengébb hardveren is értékelhető sebességgel képes futni. Mindenesetre az utóbbi időben a redmondi szoftveróriás is igyekszik időtálló vasat tenni a kütyüibe. Ezt bizonyítják a belépőszintű Lumia 435 és Lumia 532 modellek is, melyek az általuk képviselt szegmens dacára 1GB operatív tárral büszkélkedhetnek. A legutóbbi 512MB RAM-mal ellátott Lumiák a 635 és az 530, amik szerény hardverük ellenére is megkaphatják a Windows 10 mobilos kiadását, igaz némi kompromisszummal (pl. bizonyos funkciók hiánya).

Úgy tűnik, a Microsoft meggondolta magát a Lumia 635 kapcsán, s úgy döntött, hogy bizonyos országokban izmosabb kiadásban, 1GB RAM-mal forgalmazza az amúgy 8 hónapja piacra dobott mobilt. A felturbózott készülékre a Telenor Magyarország oldalán figyelt fel a GSM Arena, mára pedig a Microsoft hivatalos oldalán is olvashatunk róla. Egyelőre ne tudni pontosan, hogy mely régiókban tervezi a vállalat a frissített modell terítését, de a Telenor beszédes oldalából nem nehéz kikövetkeztetni, hogy hazánk a kiválasztottak között szerepel.

 

 

Érdemes megemlíteni, hogy a Lumia 630 LTE modemmel szerelt verziójaként vált ismertté Lumia 635. A 4,5 hüvelykes FWVGA kijelzővel felvértezett telefon akkumulátora 1GB RAM mellett rövidebb ideig húzza; az 512MB RAM-mal operáló alapmodell 25 napos készenléti ideje helyett 19 napot saccolnak neki. Ez persze nem olyan nagy visszalépés, sőt szinte eltörpül az előnyök mellett, amik a több RAM okozta teljesítménynövekedéssel járnak.

 

 

[Forrás: GSM Arena]