Táblagépeken is elérhető az Inbox

Czipperer Dia, 2015. február 20. 11:20

A Google csütörtökön az androidos táblagépeken és iPaden is elérhetővé tette az Inboxot. A megoldás nem nemcsak Chrome böngészővel használható, a frissítéssel Firefox és Safari támogatást is kapott.

A keresőóriás csütörtökön jelentette be, hogy az okostelefonok után a tableteken is elérhető lesz az Inbox. Az eddig csak Chrome böngészővel használható megoldás immáron Firefox és Safari támogatással is rendelkezik. Az októberben bemutatott szolgáltatás különbözik a Google e-mail platformjától, a Gmailtől.

 

Az Inbox közelebbről – a fontosabb funkciók

Az Inbox segítségével a levelek sokkal rendezettebb formában jelennek meg, mint a Gmailben. Az alkalmazás egyik különlegessége a Bundles funkció, amely a hasonló üzeneteket egy csoportba gyűjti össze, mint például a bankszámlakivonatokat és egyéb számlákat.

A teendőket az Inboxszal a postaládából is lehet intézni. A felhasználók beállíthatnak különféle emlékeztetőket, vagy ezeket akár el is halaszthatják egy későbbi időpontra, csakúgy, mint az olyan leveleket, amelyeket nem tudnak rögtön elolvasni. Itt például olyan beállítást is meg lehet adni, hogy addig halasztják a leveleket, amíg haza nem érnek. Ehhez az „Otthon” lehetőséget kell beállítani, és, ha megérkeztek, a telefon jelez nekik.

Az Inboxban továbbá arra is van lehetőség, hogy egy levelet készként jelöljön meg a felhasználó. Ez a funkció több elemre is alkalmazható egyszerre, és különösen hasznosnak bizonyul a régi leveleknél, melyekre nincs már szükségünk.

A Gmail minden elemét megtalálják a felhasználók az Inboxban is, így a különféle változások mind az egyik, mind pedig a másik alkalmazásban szinkronizálódnak.
 


Jelenleg az Inbox meghívásos alapon érhető el, viszont a meghívókhoz nagyon könnyű hozzájutni. Ha valaki szeretné kipróbálni, csupán egy e-mail kell írnia az inbox@google.com címre vagy barátok is küldhetnek meghívót. Ezután csak le kell tölteni az alkalmazás a készülékre. Az applikáció jelenleg Android 4.1 vagy frissebb (Google Play), illetve iOS 7 vagy újabb rendszerű (App Store) eszközökre érhető el.

 

Forrás: Mashable.com