Több mint 700 ezer Android Wear eszköz kelt el tavaly

Czipperer Dia, 2015. február 13. 12:20

A Canalys közzétette legfrissebb elemzését, amely szerint összesen 720 ezer Android Wear alapú eszköz kelt el tavaly. A Moto 360 volt a legnépszerűbb a sorban.

Hiába az Android Wear körüli felhajtás, egyelőre még nem a legnépszerűbb okosóra platform, legalábbis a Canalys által közzétett adatokból ez tükröződik. Az elemzőcég felmérése szerint 2014-ben 720 ezer Android Wear eszköz talált gazdára. A legnépszerűbb a sorban pedig a Moto 360 volt az öt nagy versenyző közül, és az LG G Watch R modellje is jobb mutatókat produkált mint az eredeti G Watch modell.

A számok azonban még mindig nem tekinthetők nagy áttörésnek, ha a többi mutatóval vetjük össze. Ott van például a Pebble, aki a 2013-as debütálás óta már több mint 1 millió eszközt értékesített vagy a Xiaomi a maga szintén egymilliós Mi Band eladási mutatójával. Ráadásul a tavalyi évben összesen 4,6 millió okoskarperecet és órát adtak el.
 


A vezetőnek a sorban a gyártók közül még mindig a Samsung tekinthető, aki 14 hónap leforgása alatt már hat okoskarórát is piacra dobott, habár a vállalat keményen dolgozik azon, hogy a fejlesztőket az új Tizen rendszer felé terelje.

A Canalys az elkövetkezendő időszakban minden szem a hamarosan érkező Apple Watchra szegeződik majd, amely szerintük jelentősen növeli majd a hordható eszközök eladási mutatóit. Mindemellett az új belépő a Google-re is nagy nyomást helyez majd, hogy továbbfejlessze Android Wear rendszerét.

 

 

Forrás: Canalys.com; Kép: talkandroid.com