1 milliárd androidos telefon kelt el 2014-ben

Czipperer Dia, 2015. február 2. 09:45

Miközben az Apple rekordokat döntöget az iPhone eladásokban, a Google sem szégyenkezhet. Az elmúlt évben több mint 1 milliárd Android rendszerű készülék talált gazdára.

A Strategy Analytics adatai alapján több mint 1,3 millió mobiltelefont értékesítettek a tavalyi évben. Ez önmagában is szép számnak bizonyul, ám az Android platform népszerűsége kiemelkedik a sorból. A felmérés adatai szerint ugyanis az eladott készülékek közül több mint 1 milliárd Android rendszerrel a fedélzetén került forgalomba.

Nos, hiába az Apple szárnyalása, az Android platform elsőbbsége a piacon megkérdőjelezhetetlen. Az alábbi táblázat is jól mutatja, hogy a cupertinói cég az eladások csupán töredékét, mindössze 15%-át tudhatja magáénak a 192, 7 millió eladott iPhone-nal, a Microsoft pedig még ennél is kevesebbet, az eladott készülékek száma 38,8 millióra rúg.
 

 

 

A 2013-as adatokhoz képest 30%-kal növekedtek az eladási mutatók. Mindegyik népszerű platform tekintetében növekedés tapasztalható, így az összesített eladási mutatók terén is. Míg tavaly még csak közelítettünk az 1 milliárdos küszöbhöz (990 millió), addig 2014-ben már 1 milliárd 283 millió eszköz talált gazdára.

A BlackBerry mutatóit nem emelte ki külön az elemzőcég: az egyéb kategóriában kaptak helyet. A vállalat 0,7%-os részesedést ért el a tavalyi évben, amely azonban csökkenő tendenciát mutat a 2013-as 2%-hoz képest.

 

Forrás: GSMArena.com; Kép: topnews.in