Már weben is üzenhetünk a WhatsAppal

Czipperer Dia, 2015. január 22. 15:30

A WhatsApp szerdán (január 21.) jelentette be, hogy webes felületen is elérhetővé teszi üzenetküldő szolgáltatását, azonban limitáltan teszi mindezt. Csak Google Chrome-ban működik majd.

A WhatsApp alkalmazás sokak számára ismerős lehet, hiszen a népszerű csevegőalkalmazás számos mobilplatformra elérhető. Az applikációnak már több mint 700 millió aktív felhasználója van havonta, amely szépen növekszik, hiszen, amikor a Facebook tavaly februárban bejelentette, hogy megveszi a szolgáltatást, 450 milliónál jár ez a szám.  

A vállalat most úgy döntött, webes felületen is használhatóvá teszi a programot. Azonban az Apple felhasználók nem örülhetnek feltétlenül ennek a frissítésnek, ugyanis az Apple platform korlátozásai miatt iOS felhasználók számára nem lesz elérhető.

A webes kliens azonban csupán a mobilalkalmazás kiterjesztése. A felhasználóknak meg kell nyitniuk egy Google Chrome bővítményt és beolvasni a képernyőn megjelenő QR-kódot készülékükkel, hogy párosítsák az eszközüket a webes klienssel. 


További korlátozás még, hogy a WhatsApp webes chat csak addig működik, amíg a telefon csatlakozik az internethez. Amint a kapcsolat megszakad, a webes csevegésnek is vége.

 

 

Forrás: Mashable.com