Oppo U3 – óriásmobil nyúlfarokkal

Farkas Norman, 2015. január 22. 14:20

A kínai gyártó bemutatta legújabb óriásmobilját, az 5,9 colos Full HD kijelzővel és nyolcmagos processzorral felvértezett U3-at. Az aprónak nem nevezhető készülék ízléses mintával díszített hátlapjához a hölgyek örömére egy nyúlfarokszerű szőrpamacsot lehet rögzíteni, ami kényelmes és biztos fogást garantál.

Új modellel bővült az Oppo óriásmobilok köre, ugyanis a feltörekvő kínai gyártó leleplezte az élmezőnybe szánt U3 készüléket. Bár a korábbi pletykák arra utaltak, hogy az újdonság 4x-es zoomot kínáló kamerával érkezik, nem úgy lett, de így is elég izgalmas phabletet üdvözölhetünk személyében.

A 156,8 x 81 x 8 milliméteres U3 előlapját 5,9 hüvelykes, 1920 x 1080 pixel (Full HD) felbontású érintőképernyő uralja, ami fölött egy széles látószögű objektívvel és LED vakuval (!) megáldott, 5 megapixeles „szelfi kamera” kapott helyet. A kissé nehéz, 195 grammos mobil elegáns, rombuszmintás hátlapjából egy 13 megapixeles, Sony IMX214 érzékelővel dolgozó, gyenge fényviszonyok mellett LED villanóval segített kamera kukucskál, amellyel szoftveres trükközés révén akár 50 megapixeles óriásfotókat is készíthetünk. A burkolat alatt egy 3000mAh kapacitású akkumulátor lapul, amely már átlagosnak mondható a mezőnyben, s vélhetően nem nyújt többet egy, másfél napos üzemidőnél.

A készülék működéséről egy 64 bites nyolcmagos, 1,7GHz-es MediaTek MT6752 processzor gondoskodik, amit 2GB RAM és 16GB bővíthető belső tárhely vesz körül, így a működési sebességre biztosan nem lehet panasz. Az U3 fedélzetén egyébként az Android 4.4.4 KitKat rendszer fut.

 

 

Bár méretei és súlya miatt nem kifejezetten női kézbe való eszköz az U3, az Oppo szeretné, ha a „gyengébbik nem” képviselői sem riadnának vissza a használatától. Ennek jegyében egy speciális kiegészítőt kínál a masinához, ami már önmagában is elég csajos. Egy nyúlfarokra emlékeztető szőrcsomóról van szó, amit az U3 hátlapjához lehet rögzíteni, s lehetővé teszi a telefon kényelmesebb és biztosabb tartását. Igazán bájos megoldás, nem?

 

 

Bármennyire is vonzóvá vált a készülék a cikk végére, sajnos rossz hírünk van: az Oppo U3 várható áráról és elérhetőségéről egyelőre nincs információnk.

 

 

[Forrás: GSM Arena]