24 TB-os médiaszerver a piacon

Kütyü Magazin, 2015. január 21. 09:00

A ZyXEL piacra dobta 4-Bay Personal Cloud médiaszerverét, az NAS540-et. A hálózati adattároló más tárolóeszközökkel és platformokkal is kompatibilis és teljesen felszerelve akár a 24 TB-os kapacitást is elérheti. 

A mobileszközök és felhőszolgáltatások megjelenése a mindennapi kommunikációt „azonnalivá" és kényelmessé tette. A számítógépeken, telefonokon és tableteken tárolt rengeteg adat kezelése gyakran kihívás elé állítja a felhasználókat. Nem beszélve az adott eszköz nem várt meghibásodásáról. Ezek kezelésére azonban mind van megoldás.

Elérés bárhol, bármikor, bármiről

A ZyXEL NAS540 személyes felhő lehetővé teszi a távoli fájlokhoz történő egyszerű, biztonságos hozzáférést, azok tárolását, szinkronizálását és megosztását. A ZyXEL ingenyes DDNS szolgáltatásának köszönhetően a felhasználó létrehozhat egy személyes linket, mely bármely intenet kapcsolatot biztosító számítógépen átirányítja az NAS540-en tárolt adataihoz. A zCloud 2.0 alkalmazás segítségével bármely Android és iOS eszközzel hozzáférhetővé válnak a tárolt adatok, sőt nagyképernyős lejátszásuk is lehetővé válik. Emellett az ownCloud alkalmazással az NAS540-en tárolt fájlok Windows, MAC OS X, Andriod, iOS and even Linux operációs rendszerű gépekre is szinkronizálhatók. A ZyXEL új eszköze továbbá kompatibilis az olyan népszerű felhő platformokkal is mint például a Google Drive és hasonló társai.

Az NAS540 RAID 1,5,6 vagy 10 támogatással is elérhető. Ezen funkció segítségével biztos védelem garantálható valamely merevlemez megsérülése esetén is, így a felhasználó továbbra is elérheti a fájljait, a sérült lemez cseréjét követően pedig ismét visszaállítható a normál működés és védelem. 

Akár 130MB/ sec olvasási és 48 MB/ sec írási sebesség

Az 1,2 GHz-es dual-core CPU-nak és 1 GB DDR3 RAM-nak köszönhetően a ZyXEL eszköze intenzív és gyakori adatmenedzsmentet kínál. Emellett RAID-5 konfiguráció, két Etherent LAN port, gyors sebességú USB 3.0 port, valamint egy legújabb SDXC támogatással bíró SD kártya is a NAS része. Az eszköz akár 130MB/ sec olvasási és 48 MB/ sec írási sebességre is képes és egy szempillantás alatt feltölti a nagy felbontású fényképeket az USB meghajtóról vagy a kamerákról.

HDD támogatással akár 24 TB tárolókapacitást is képes biztosítani az NAS540. Ez annyit jelent, hogy mintegy 6000 darab filmet, 4 millió darab zenét vagy 6 millió darab fényképekkel képes tárolni egyidejűleg.