HTC Desire 826 – a középkategória csúcsa

Farkas Norman, 2015. január 6. 16:29

A tajvani gyártó újabb Desire szériás okostelefont mutatott be a Las Vegas-i Consumer Electronics Show-n. A felső-középkategóriába pozícionált Desire 826 13 megapixeles kamerával, 64 bites Snapdragon 615 processzorral és 5,5 hüvelykes Full HD kijelzővel, valamint a jól bevált HTC-s különlegességekkel próbál a versenytársak fölé kerekedni.

A Desire 320 után egy újabb, szintén a Desire sorozatba tartozó modellről rántotta le a leplet a HTC az idei CES-en. Az említett belépőszintű készüléktől eltérően a Desire 826 a felső-középkategóriát képviseli; csupán egy hajszál választja el attól, hogy a csúcsmobilok táborába soroljuk.

A telefon lelke egy 64 bites négymagos, 1,7GHz-es Qualcomm Snapdragon 615 processzor, amit 2GB RAM és 2600mAh kapacitású akkumulátort vesz körül. A mobil előlapjának javát egy 5,5 hüvelykes, 1920 x 1080 pixel (Full HD) felbontású érintőkijelző fedi le, amit alul és felül szinte láthatatlan BoomSound hangszórók fognak közre. A fedélzeten az Android 5.0 rendszer fut – természetesen a HTC Sense kezelőfelülettel kiegészülve.

 

 

A Desire 826 remek választás lehet a mobilos fotózást és a szelfik készítését kedvelő felhasználók számára; a mobil előlapján ugyanis egy UltraPixel kamera csücsül, hátoldalára pedig egy 13 megapixeles, LED villanóval segített fénylesőt építettek. A repertoárból nem hiányzik a HTC EYE Experience kameraszoftver, ami lehetővé teszi, hogy a a legtöbbet hozzuk ki az említett modulokból.

Egyelőre nem ismerjük az új Desire árát, s elérhetőségéről sem árult el sokat a gyártó. Várhatóan Ázsiában lesz a készülék piaci premierje január későbbi részében, majd egyéb régiókban is felbukkanhat. Jó hír, hogy a HTC weboldalán értesítést lehet kérni afelől, hogy a Desire 826 mely országokba veszi az irányt a jövőben.

 

 

[Forrás: GSM Arena]