Egy olcsó Moto 360 lett az Alcatel okosórája

Czipperer Dia, 2015. január 6. 15:45

Az Alcatel árak tekintetében a versenytársak alá ígér új, olcsó okosórájával. Az eszközzel egy új piaci szegmenst kívánnak létrehozni: a megfizethető okosórákét. 

Az Alcatel hivatalosan is bejelentette első okosóráját. A vállalatnak egyáltalán nincs könnyű dolga új belépőként a piacon, azonban lehet, hogy sikerült jól meglovagolniuk a hullámot az eszköz árcédulájával. A Onetouch Watch névre keresztelt karóra ugyanis majdnem az összes versenytárs modelljénél olcsóbban kapható majd. Az egyik nagy vetélytárs a Pebble lehet, aki még ennél is olcsóbban, 99 dollárért kínálja okosóráját.

 


A Watch mindössze 149 dolláros áron debütál a piacon. Az androidos és iOS alapú készülékekkel is használható kiegészítő fedélzetén a vállalat saját fejlesztésű operációs rendszere fut.

A karóra egyetlen töltéssel akár átlagosan két és fél napot is kibír, erről a beépített 210 mAh-es akkumulátor gondoskodik. Az LCD kijelző mérete 1,22 hüvelykes. Szenzorok tekintetében találunk benne szívritmusmérőt, gyorsulásmerőt, giroszkópot és magasságmérőt is.

A kezdőképernyőn színes ikonok látható – két oszlopba és sorba rendezve. Itt jelennek meg a különféle értesítések is, vezérelhetők a zenék, illetve nyomon követhetők a különféle fitnesz adatok is.

Maga az óra megjelenítése is testreszabható, különféle elrendezések közül választhatnak a felhasználók. Sajnos saját alkalmazásáruházuk egyelőre még nincs, de a vállalat elmondása szerint hamarosan egy új szolgáltatást is bevezetnek majd.

Az óra többféle színben is elérhető lesz: fekete, fehér és fémes árnyalatokban. Sajnos a szíjak nem cserélhetők, ami a beépített USB töltő miatt van.


A kinézetében a Moto 360-ra hajazó Watch márciusban kezdi meg hódító útján világon, ám jóval kedvezőbb, 149 dolláros áron.

 

 

 

 

Forrás: Technobuffalo.com; Kép: pcmag.com