A világ első 3D fejhallgatója a CES-en

Czipperer Dia, 2015. január 5. 11:55

A 3D Sound Labs bemutatta a Neoh-t, a világ első 3D fejhallgatóját. Az eszköz a legjobb az eddig tapasztalt hangélményt nyújtja mobilon: igazi teátrális hangzást biztosít.

A Las Vegas-i CES-en mutatják be a nagyközönségnek a világ első 3D fejhallgatóját. Az eszköz a hangélménynek köszönhetően olyan, mint egy hordható házimozi. Mozgásérzékelőket is tartalmaz, amelyek kiváló többpontos hangforrássá teszik. A 360 fokos hangtechnika pedig igazi színházi hangzást garantál a felhasználóknak.

A 3D-s hangzás szinte már sztenderddé vált, amely immáron mobileszközökön is ugyanúgy élvezhető. A 3D Sound Labs Neoh fejhallgatója révén valódi 3D audió hangzást biztosít a mobileszközök esetében is.

A kétéves kutatás-fejlesztés időszak után elérhetővé vált ez a mobilmegoldás, amely moziminőségű hangzást garantál, ezáltal valóságosabb hangélményt biztosít a felhasználóknak.
 


A fejhallgató viselője pontosan meg tudja határozni a hangforrás helyét, és az eszközt  fejkövető szenzorokkal is ellátták, mely korábban csak zenei szakemberek számára volt elérhető. Ezek a speciális érzékelők a legkisebb mozgást is érzékelik, és újraalkotják a 3 dimenziós hangot, ahogyan a való életben is halljuk.

A Kickstarter kampány most januárban indult, tavasztól pedig előrendelhetó lesz a vállalat weboldaláról.

 

Képek: theverge.com