Olcsó 4G-s mobillal és tablettel rukkolt elő az Archos

Farkas Norman, 2015. január 5. 11:50

A francia Archos már a CES előtt leleplezte kiemelkedő ár/érték aránnyal bíró, 4G LTE modemmel szerelt Diamond okostelefonját és Helium 80b táblagépét.

Az idei Consumer Electronics Show (CES) látogatói ismerhetik meg először testközelből az Archos újdonságait, melyek közül kettő már a nagyszabású Las Vegas-i rendezvény előtt, január másodikán bemutatkozott. Az androidos Diamond okostelefonról és az ugyancsak a Google mobil rendszerét futtató Helium 80b táblagépről van szó, melyek kifejezetten vonzó áron kínálnak meggyőző hardvert és 4G LTE hálózati támogatást.

Az alábbi képen látható Archos Diamond ára 200 dollár körül alakul, s ezért az összegért 5 hüvelykes, Full HD felbontású IPS kijelzőt, 16 megapixeles kamerát, valamint nyolcmagos processzort, 2GB RAM-ot, 4G modemet és 16GB bővíthető belső tárhelyet nyújt a készülék.

Ami a Helium 80b jelű táblagépet illeti, egy négymagos, 1,5GHz-es processzor felel a működéséről, ami mellé egyelőre nem tudni, hogy mit pakoltak a mérnökök. A gyártó közleményéből annyi kiderült, hogy a 150 dolláros masina beépített LTE modemének köszönhetően akár 3 perc alatt letölthető rá egy 2GB méretű HD film.

Az Archos a fenti gépek mellett korábbi készülékeinek frissített, 4G-képes kiadásait (Helium 45b, 50b, 50c mobilok és Helium 70 és 101 táblagépek) is bemutatja a CES során. A megújult termékpalettán már 80 dollárért találunk szupergyors mobilnettel felvértezett készüléket.

 

[Forrás: IntoMobile]