A virtuális valóság élményét kínálja a Google Cardboard

Czipperer Dia, 2014. december 22. 09:26

Google Cardboard: ezt a nevet viseli az a speciális szemüveg, amely lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy megtapasztalják a virtuális valóság élményét mobilon a Street View szolgáltatásban.

A Google egy egészen egyszerűnek tűnő szerkezetet mutatott be. A Cardboard egy virtuális valóság szemüveg, anyaga viszont nem feltétlenül ezt tükrözi. A kartondoboznak tűnő eszköz azonban egy egészen egyedi élményt kínál a Street Viewhoz.
 

 

A headset mellett egy okostelefonra van szükség. Androidos készülékekkel kompatibilis szerkezetről van szó, azon belül is maximum 4,7 hüvelykes modellekkel lehet használni. 

A használata sem bonyolult. A felhasználóknak mindössze annyit kell tenniük, hogy megnyitják a telefonon a Google Térképen belül a Street View-t, és kétszer rákattintanak a „nézz körül” ikonra a jobb alsó sarokban.

 

Az animációhoz kattints a képre

 

Ezután a headseten keresztül 360 fokban a szemük elé tárul az adott hely, melyet a telefon előzetesen, szenzorai segítségével betájolt A funkció azok számára is elérhető, akiknek nincsenek Cardboardjuk, ám az élmény közel sem lesz olyan, mint a karton szemüveggel, ahol kizárhatjuk teljesen a környzetet. 

A Cardboard mindössze 10 dollárba kerül, és online lehet megvásárolni.

 

Forrás: Mashable.com; Nyitókép: polygon.com