Gyerekbarát változatot készít legnépszerűbb termékeiből a Google

Czipperer Dia, 2014. december 8. 09:00

A Google megerősítette a hírt, miszerint készül népszerű termékeinek a gyerekbarát változata. A szolgáltatások megjelenését és funkcióit kifejezetten a 12 év alatti korosztályhoz igazítják.

Az USA Today interjúvolta meg Pavni Diwanjit, aki a Google műszaki elnökhelyettese. Ő beszélt arról, hogy a Google jelenlegi termékei kifejezetten felnőttek számára vannak tervezve, és jelenlegi formájukban nem megfelelőek a gyermekeknek. 

A jövő év kezdetével a techóriás a gyermekek számára szeretne a legnépszerűbb termékeiből egy gyerekbarát verziót készíteni, kifejezetten a 12 év alatti fiatalokra fókuszálva. Az új, átszabott szolgáltatásokban más funkciók kapnak majd helyet, valamint továbbfejlesztett szűrőrendszert és adatvédelmi szabályozást vezetnek be. 

Diwanji azt is elmondta, hogy a motiváció hátterében az áll, hogy a vállalatnál sokaknak van gyermeke, így számukra is fontos, hogy az egyes termékek a gyermekek számára is érdekesek és biztonságosan legyenek. Hiszen ők is aktívan használják a technológiát az iskolában és otthon egyaránt.
 

 

Bár sok cég törekszik arra, hogy bővítse felhasználói bázisát, a kezdeményezések többségében nem szerepelnek a 13 év alatti gyermekek mint célcsoport. Pedig ők is jelen vannak az interneten. Pavni szerint az is elengedhetetlen, hogy a szülők számára is megfelelő eszközöket biztosítsanak ahhoz, hogy gyermekeiket internetes tevékenységét felügyeljék.

Egyelőre még nem árulták el, mely Google szolgáltatások kapnak új, gyerekbarát megjelenést, ahogy azt sem közölték, pontosan mikorra tervezik ezek megjelenését. Az USA Today szerint azonban gyanítható, hogy a kereső, a YouTube és a Chrome köztük lesz. Diwanji azt interjúban azt is kiemelte, hogy ez a projekt az egyik legnagyszerűbb kihívás az életében.

 

 

Forrás: Mashable.com; Nyitókép: Engadget.com